Australė buvo atgaivinta praėjus 42 minutėms po klinikinės mirties

Australijoje moteris buvo sėkmingai atgaivinta praėjus 42 minutėms po konstatuotos klinikinės mirties, praneša agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 3:20 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:01 PM

41 metų Vanesa Tanasio praėjusią savaitę dėl užsikimšusios arterijos sustojus širdžiai buvo atvežta į Melburno ligoninę. Netrukus po to konstatuota, kad ją ištiko klinikinė mirtis. Tačiau medikai nenorėjo nuleisti rankų ir tęsė širdies masažą. Jie naudojo aparatą „Lucas 2“. Tuo metu kardiologas Valis Ahmaras atvėrė visiškai užsikimšusią arteriją, kad vėl padarytų ją pralaidžią. Kai kraujo tekėjimas buvo atstatytas, moters širdis pradėjo normaliai plakti, pirmadienį pasakojo gydytojai. „Tai tikras stebuklas“, - sakė kardiologas.

Ligoninės duomenimis, tai buvo pirmas kartas šalyje, kai po tokio ilgo „Lucas 2“ naudojimo pacientui pavyko grąžinti gyvybę. V.Tanasio tikino prieš šį incidentą niekada neturėjusi problemų dėl širdies. „Aš atsimenu, kad buvau ant sofos, tada ant grindų ir kad buvau atvežta į ligoninę, - sakė dviejų vaikų motina. - Aš valandą laiko buvau negyva, o jau po savaitės taip puikiai jaučiuosi. Tai siurrealu“.

Pacientą klinikinė mirtis ištinka, kai jis nebekvėpuoja, ir sustoja kraujotaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.