Po intensyvios treniruotės raumenų skausmus numalšins arbūzų sultys

Liaudies medicina byloja, kad arbūzų sultys varo šlapimą ir puikiai numalšina karščiuojančių ligonių troškulį, tačiau naujausias tyrimas atskleidė, kad tai - ne vieninteliai arbūzo privalumai. Anot mokslininkų, arbūzų sultys gali sumažinti po intensyvios treniruotės juntamus raumenų skausmus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2013, 8:14 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:18 PM

Tikima, kad aminorūgštis L-citrulinas, kurios gausu arbūzuose, gali išties pagelbėti atletams, kuriems greitas raumenų skausmo malšinimas - vienas iš didžiausių prioritetų.

Ankstesni tyrimai atskleidė, kad arbūzas - tikrai geras antioksidantas ir gali padidinti atleto ištvermę bei treniruočių efektyvumą.

Tyrimo dalyviai gavo dvi sulčių stiklines likus 1 val. iki treniruotės pradžios. Vienoje stiklinėje buvo natūralios arbūzų sultys, kitoje - nenatūralios, tačiau su L-citrulino priedu. Per tyrimą paaiškėjo, kad natūralios arbūzų sultys buvo lengviau įsisavinamos, tačiau efektas, išgėrus tiek vieną, tiek kitą stiklinę, buvo vienodas - raumenų skausmai nebuvo tokie dideli, kaip prieš treniruotę neišgėrus arbūzo sulčių.

Tikima, kad sultys tokį efektą turėjo todėl, kad jose esančios medžiagos pagreitino pieno rūgščių pasišalinimą. Tai ypač aktualu atletams, kadangi pieno rūgščių susidarymas gali sukelti raumenų skausmą.

Ankstesni tyrimai taip pat atskleidė, kad arbūzų sulčių vartojimas puikiai tinka širdies ligų prevencijai ir svorio kontrolei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.