3 lengvi būdai, padėsiantys sumažinti kaklo skausmą

Tokie nekalti užsiėmimai, kaip šukuosenos modeliavimas ar trumpųjų žinučių skaitymas, gali išties priversti jūsų kaklo raumenis padirbėti. Dėl to dažnas jaučia ir skausmą. Štai kelios populiariausios kaklo skausmo priežastys ir lengvi būdai, kaip jo atsikratyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-22 15:30, atnaujinta 2018-03-01 19:28

1. Miego trūkumas

Gulėjimas yra vienintelis metas, kai jūsų tarpslanksteliniai diskai ir kaklas prisipildo sąnarių skysčio. Skystis yra labai svarbus tam, kad stuburo diskai, raumenys ir sąnariai būtų stiprūs ir jų niekad neskaudėtų.

Sprendimo būdas: kasnakt miegokite bent po 7 valandas. Net jeigu negalite sau leisti tokios prabangos, dienos metu raskite minutėlę prigulti, o prigulę – išsitieskite.

2. Skaitymas

Skaitydami knygą ar naršydami telefone pakreipiate galvą žemyn – jeigu tokioje pozicijoje išbūsite ilgiau nei 20 minučių, galite pajusti kaklo dieglius.

Sprendimo būdas: knygą, telefoną ar bet kurį kitą daiktą laikykite akių lygmenyje. Nepamirškite pertraukėlių ir tempimo pratimų.

3. Jūsų šukuosena

Uodegėlė, surišta ties galvos viduriu, vairuojant trukdo galvai siekti atlošą ir priverčia jūsų kaklą stipriai įsitempti. Neneigiame, uodegėlė – labai praktiškas pasirinkimas, jeigu norite nubėgti iki maisto prekių parduotuvės, tačiau vairuojant – tai pats prasčiausias pasirinkimas, nes jau po 20 minučių pajausite stiprius kaklo skausmus.

Sprendimo būdas: tiesiog riškite uodegėlę galvos apačioje arba pačiame viršuje, taip, kad ji netrukdytų jums atsilošti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.