Tyrimas: alyvuogių aliejus gali užkirsti kelią Alzheimerio ligai

Pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus garsėja žmogaus sveikatai naudingomis savybėmis, tačiau

Alyvuogių aliejus taip pat žinomas dėl savybių, apsaugančių nuo aukšto cholesterolio kiekio, didelio kraujo spaudimo ir širdies ligų.<br>123rf nuotr.
Alyvuogių aliejus taip pat žinomas dėl savybių, apsaugančių nuo aukšto cholesterolio kiekio, didelio kraujo spaudimo ir širdies ligų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:34 PM

Po du mėnesius trukusio bandymo su Alzheimeriu sergančiomis pelėmis mokslininkai iš Florencijos universiteto nustatė, kad „nėra pažinimo ir elgsenos pablogėjimo, kuris būdingas negydomoms pelėms“, mokslo žurnalui „Plos One“ sakė tyrimo vadovas Masimas Stefanis.

M.Stefanis pridūrė, kad naujasis tyrimas suteikia mokslinio pagrindo žinomai „Viduržemio jūros dietai, kuri jaunina odos ląsteles“ ir gali padėti užkirsti kelią ilgalaikiams neurologiniams sutrikimams, susijusiems su Alzheimerio liga, kurios gydymui vis dar nėra tinkamų priemonių. Alzheimerio liga kelia rimtas socialines problemas ir silpnina sveikatos apsaugos sistemą.

Alyvuogių aliejus taip pat žinomas dėl savybių, apsaugančių nuo aukšto cholesterolio kiekio, didelio kraujo spaudimo ir širdies ligų.

Italijoje pagaminama 21,5 proc. viso pasaulio alyvuogių aliejaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.