Žmonės miršta net dviem dešimtmečiais anksčiau, nei turėtų

Apskaičiuota, kad net 50 tūkst. ankstyvų žmonių mirčių galėtų būti atitolintos, jei tik žmonės sveikiau maitintųsi, gyventų geresnėmis sąlygomis ir reguliariai lankytųsi pas gydytoją.

Net 50 tūkst. ankstyvų mirčių galėtų būti atitolintos, jei tik žmonės sveikai maitintųsi, gyventų geresnėmis sąlygomis ir reguliariai lankytųsi pas gydytoją.<br>123rf nuotr.
Net 50 tūkst. ankstyvų mirčių galėtų būti atitolintos, jei tik žmonės sveikai maitintųsi, gyventų geresnėmis sąlygomis ir reguliariai lankytųsi pas gydytoją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:31 PM

Anglijos sveikatos ir socialinės rūpybos centro duomenimis, net 50 tūkst. šalies gyventojų kasmet miršta net 20 metų anksčiau, nei turėtų. Tai nutinka dėl vėžio, širdies ligų ir diabeto, o šias ligas nulemia alkoholio bei tabako vartojimas ir prastas mitybos racionas.

Į šiuos duomenis taip pat įeina ir naujagimių, kurie miršta nepraėjus nė pirmajai jų gyvenimo savaitei – dėl to, kad motinos kadaise rūkė ar buvo nutukusios, statistika.

Visuomenės sveikatos ekspertai taip pat pabrėžia, kad prastos higienos sąlygos gyvenamuosiuose namuose nulėmė tūkstančių senyvo amžiaus žmonių priešlaikinę mirtį. Žmonės, gyvenantys ypač senos statybos namuose, dažniausiai neturi modernaus šildymo, o ir iš savo pensijų negali sau leisti tinkamai apšiltinti namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.