Brokoliai padės apsisaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių

Ar žinojote, kad brokolis – ne tik maistinga ir organizmui naudinga daržovė, tačiau taip pat ir puiki priemonė, padedanti apsisaugoti nuo agresyviausios odos vėžio formos - melanomos?

Brokoliai padės apsisaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių.<br>123rf nuotr.
Brokoliai padės apsisaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2013, 10:20 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:27 AM

Naujausio tyrimo rezultatai nustebino net visko mačiusius mokslininkus – pasirodo, kad net įtrynus brokolį į odą, daržovė kūną nuo kenksmingų saulės spindulių apsaugo ne ką prasčiau, nei apsauginiai kremai nuo saulės. Mokslininkai taip pat tiki, kad tokiu būdu galime padėti organizmui apsisaugoti nuo vėžio.

Tyrimo vadovė Sally Dickinson teigia: „Mes ieškome geriausių odos vėžio prevencijos būdų, kurie būtų įperkami kiekvienam, net ir labiausiai skurstančiam žmogui“.

Ne paslaptis, kad brokolyje yra sulforafano, turinčio priešvėžinių, antidiabetinių ir antimikrobinių savybių. Sulfofranas taip pat gali padėti slopinti jau susiformavusių vėžinių ląstelių vystymąsi, stabdyti jų išplitimą į sveikus audinius ir netgi įtakoti vėžinių ląstelių susinaikinimą.

„Stebuklingo“ organinio junginio taip pat gausu kitose daržovėse: kopūstuose, kalafioruose, ropėse, garstyčiose, tačiau, brokoliuose jo koncentracija yra pati didžiausia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.