Grožio injekcijos – greitas būdas sugrąžinti jaunystę

Kiekvieno oda laikui bėgant praranda savo elastingumą, glotnumą ir tonusą. Taip nutinka dėl hialurono rūgšties, kuri palaiko drėgmės balansą ir odos gyvybingumą, sumažėjimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Sep 15, 2013, 5:03 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:38 AM

Hialurono rūgšties pagrindinė ir vertingiausia savybė yra gebėjimas pritraukti ir išlaikyti odoje vandenį. Ji suteikia odai drėgnumą, stangrumą. Tačiau su amžiumi hialurono rūgšties kiekis mažėja, dėl to oda sausėja, atsiranda raukšlės, keičiasi ir veido kontūrai.

Šiek tiek pristabdyti odos senėjimo procesus gali padėti dermatovenerologai, kurie įvairiomis injekcijomis ir užpildais kitais būdais išlygina besiraukšlėjančią veido odą ir padeda atgauti jos skaistumą.

Efektyvi procedūra tinkama atlikti bet kuriuo metų laiku

Baltijos ir Amerikos terapijos ir chirurgijos klinikos dermatovenerologė Olesia Fomina pasakojo, kad grožio injekcijas, kaip ir plastines operacijas, galima atlikti bet kuriuo metų laiku.

Dalis žmonių grožio injekcijas prilygina plastinei chirurgijai. Anot O.Fominos, nors šios procedūros ir yra invazinės, bet jos – ne chirurginės. Be to, grožio injekcijos kainuoja pigiau negu plastinės operacijos, o rezultatas (pavyzdžiui, suleidus užpildą, biorevitalizaciją) matyti iškart. Galbūt tai ir lemia šių procedūrų populiarumą.

Procedūrų, kurios padeda atrodyti jauniau, yra ne viena. Pacientams jos parenkamos, atsižvelgiant į jų amžių, odos būklę, poreikius.

Injekcija stabdo ir prakaitavimą

Turbūt dažniausiai linksniuojamos yra botulino toksino A injekcijos. Jomis šalinamos mimikos raukšlės kaktos, tarpuakio, akių kampučių srityje. Jos padeda atsikratyti vadinamųjų varnos „žąsies kojelių“.

„Botulino toksinas A blokuoja neuromediatorių acetilcholiną jungtyje tarp raumens ir nervo. Tokiu būdu jis atpalaiduoja veido raumenis, neleidžia aktyviai mimikuoti, tačiau tai – laikinas rezultatas“, - įspėjo O.Fomina.

Gydytoja teigė, kad tai – visiškai neskausminga (injekcijos srities net nereikia nuskausminti) ir greitai – vos 15-20 min. trunkanti procedūra, kurią galima atlikti netgi per pietų pertrauką.

„Svarbiausia, kad ją atliktų patyręs gydytojas, kuris gerai žinotų žmogaus anatomiją ir preparato leidimo metodiką, jo dozavimą“, - sakė medikė.

Botulino toksino A poveikis išsilaiko 4-8 mėnesius, kartais iki metų.

Šis preparatas naudojamas ne tik mimikos raukšlių, bet ir padidinto prakaitavimo korekcijai, tai yra, kai žmogų kamuoja hiperhidrozė ir nenustatomos jokios jos priežastys bei nėra kitų susirgimų. Hiperhidrozės atveju botulino toksinas suleidžiamas į pažastis, delnus, padus.

Raukšles galima ir užpildyti

Sumažinti ir užpildyti raukšles galima ir specialiais užpildais, vadinamais, fileriais. Į jų sudėtį įeina hialurono rūgštis, kalcio hidroksilapatitas arba kitos medžiagos.

Jie ne tik puikiai tinka koreguoti ir užpildyti tarp nosies - lūpos raukšlę esančias nazolabialines ir kitas raukšles, bet ir padidinti lūpas, suformuoti pakoreguoti ir sumodeliuoti jų kontūrus ir sutvarkyti asimetriją.

Užpildų yra visokių: vieni jų yra pigesni, kiti – brangesni. Labai svarbu, kad preparatas būtų patikimas, sertifikuotas.

„Saugesni yra užpildai, kurie su laiku rezorbuojasi, tai yra, organizme biologiškai suyra ir yra suskaidomi. Jie atrodo estetiškai, gerai toleruojami organizmo, retai sukelia pašalines reakcijas“, - pastebėjo O.Fomina.

Raukšlių korekcija užpildais atliekama veido odą nuskausminus anestezuojančiu kremu. Po procedūros kelias dienas gali būti išlieka odos patinimas ar paraudimas.

Biorevitalizacija atnaujina odą

Jeigu žmogus nori pagerinti odos tonusą, spalvą, elastingumą, išlyginti reljefą, jam taikoma biorevitalizacija arba mezoterapija.

Biorevitalizacija – taip pat greita procedūra, trunkanti apie pusvalandį-valandą.

„Biorevitalizacija pažodžiui reiškia biologinį atsinaujinimą. Tai – vienas efektyviausių ir natūraliausių būdų atjauninti odą nechirurginiu būdu. Procedūra pristabdo senėjimo procesus, suteikia sveikos ir švytinčios odos efektą“, - paaiškino medikė.

Biorevitalizacija dažniausiai atliekama veido, kaklo, dekoltė, plaštakų srityse. Šios kūno vietos reikalauja daugiausiai priežiūros ir yra labiausiai pažeidžiamos ultarvioletinių saulės spindulių.

Atliekant biorevitalizacijos procedūrą patyręs gydytojas nedidelėmis dozėmis į odą įšvirkščia negyvulinės kilmės hialurono rūgšties. Preparatas leidžiamas giliai į odą, papulinės technikos būdu. Odoje papulės laikosi 1-3 dienas.

Ši procedūra dažniausiai nesuteikia nesukelia jokių pašalinių poveikių, nebent perštėjimą, paraudimą, minimalias kraujosrūvas, kurios greitai praeina.

Skatina gaminti hialurono rūgštį

Po biorevitalizacijos procedūros pacientai iškart pastebi smulkių raukšlyčių išsilyginimą. Taip nutinka dėl tose vietose esančių odos defektų užpildymo hialurono rūgštimi. Šitas efektas greitas ir laikinas, tačiau jis, nors ir labai patinka pacientams, nėra galutinis procedūros tikslas.

Hialurono rūgštis vėliau odos ląstelėse utilizuojasi ir jos pradeda gaminti savą hialurono rūgštį, sintezuoti elastino bei kolageno skaidulas, regeneruoti pasenusios odos struktūrą. Pacientas pastebi odos tekstūros ir tonuso pagerėjimą, raukšlyčių kiekio ir gylio sumažėjimą, odos spalvos pakitimus. Oda tampa gyvybinga ir švytinti.

„Šis rezultatas jau yra ilgalaikis, nors atsiranda ne iš karto: juk mūsų oda negali atsistatyti per porą dienų. Jis trunka apie 1-2 metus, Tai priklausomai nuo odos būklės“, - sakė gydytoja.

Paprastai reikalingas 2-4 procedūrų biorevitalizacijos kursas su 2 savaičių-mėnesio pertrauka.

Gydo net plaukų slinkimą

Kai kurių kosmetinių problemų neįmanoma išspręsti vien kremais ar masažais, nes jų priežastys slypi ne odos paviršiuje, bet pačioje odoje arba dar giliau. Paveikti gilesnius odos sluoksnius ir netgi paodį galima taikant mezoterapines procedūras.

Šių procedūrų metu į probleminės kūno zonos odą mikroinjekcijomis sušvirkščiami įvairūs veikliųjų preparatų mišiniai. Mezoterapinius kokteilius sudaro gydytojas-specialistas. Dažniausiai jų sudėtyje yra 2-3, kartais ir daugiau veikliųjų medžiagų, papildančių viena kitą.

Pagrindinės veikliosios medžiagos yra vitaminai, antioksidantai ir oligoelementai, suteikiantys odai energijos. Kai kurių mišinių sudėtyje yra hialurono rūgšties, kitų veikliųjų medžiagų.

Mezoterapija pripažįstama viena iš efektyviausių gydymo būdų spręsti tokias problemas kaip, foto odos senėjimas ir jo profilaktika, raukšlės, papilkėjusi bei pavargusi rūkalių oda, riebi porėta oda, strijos, celiulitas ir lokalios riebalų sankaupos, dvigubas pagurklis, randai ir panašiai Ji taikoma ir gydant silpnus, lūžinėjančius, gyvybingumą praradusius ar netgi slenkančius plaukus.

Amžius neribojamas

Mezoterapija – neskausmingas gydymo metodas, atliekamas.

Ši procedūra trunka vos apie pusvalandį. Preparatai specialiomis mezoterapinėmis adatomis suleidžiami į probleminę zoną, aplenkiant virškinimo traktą bei sisteminę kraujotaką, jie neveikia sistemiškai, pradeda veikti tik toje bvietoje kur buvo suleisti, todėl nėra bendro poveikio organizmui. Veikliosios medžiagos patenka į 0,5-12 mm gylį.

Mezoterapija gali būti atliekama bet kokio amžiaus žmonėms. Tam tikrai atvejais ji gali būti taikoma netgi vaikams.

Mezoterapijos procedūrų reikia daugiau, negu biorevitalizacijos. Procedūrų skaičius priklauso nuo odos būklės, žmogaus amžiaus, problemos gilumo sunkumo. Paprastai mezoterapija atliekama paūmėjimo metu kas 1-2 savaites, atliekama iki 4-10 procedūrų, vėliau profilaktiškai rekomenduojama atlikti 2-4 procedūras per metus.

Ši procedūra taip pat suteikia ilgalaikį efektą, trunkantį 6-12 mėnesių. Vėliau kursą galima kartoti.

Tinka ne visiems

O.Fomina įspėjo, kad grožio injekcijos tinka ne visiems.

Tokių procedūrų reikėtų vengti nėščioms, vaikus kūdikius maitinančioms moterims, jeigu yra alergija kuriam nors naudojamam komponentui ar tam tikriems vitaminams.

Procedūros nerekomenduojamos ir esant neurologiniams arba autoimuniniams susirgimams, tokiems kaip reumatoidinis artritas, sisteminė raudonoji vilkligė, taip pat jeigu sutrikęs kraujo krešėjimas ar tuo metu pacientas karščiuoja, turi infekciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.