Diagnozuotų užsikrėtimų tuberkulioze sumažėjo, bet plinta vaistams atspari forma

Pasaulinė sveikatos organizacija

PSO nustatė, kad praeitais metais tuberkuliozė buvo diagnozuota 8,6 mln. žmonių, o 1,3 mln. žmonių nuo šios ligos mirė.<br>123rf nuotr.
PSO nustatė, kad praeitais metais tuberkuliozė buvo diagnozuota 8,6 mln. žmonių, o 1,3 mln. žmonių nuo šios ligos mirė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 4:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:04 PM

PSO nustatė, kad praeitais metais tuberkuliozė buvo diagnozuota 8,6 mln. žmonių, o 1,3 mln. žmonių nuo šios ligos mirė. Tuberkuliozė dažniausiai pažeidžia plaučius, tačiau paprastai gali būti išgydyta antibiotikais.

Agentūra taip pažymėjo, kad plinta vaistams atsparios tuberkuliozės atmainos, kurioms gydyti reikia labiau toksiškų ir brangesnių vaistų. Ataskaitoje nurodoma, kad pasaulyje esama apie 16 tūkst. žmonių, kurie yra užsikrėtę vaistams atspariomis tuberkuliozės bakterijomis, bet nėra gydomi.

PSO statistika pagrįsta daugiausiai vyriausybių pateikiamais duomenimis, tačiau neturima patikimų duomenų, kiek yra išplitusi vaistams atspari tuberkuliozė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.