Lietuvos gyventojams - daugiau galimybių gydytis užsienyje

Nuo penktadienio įsigalioja

Norint vykti gydytis į užsienį, visada bus reikalingas gydytojų siuntimas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Norint vykti gydytis į užsienį, visada bus reikalingas gydytojų siuntimas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-24 19:09, atnaujinta 2018-02-20 21:01

Lietuva - ne vienintelė valstybė, taikysianti šią tvarką. Šią direktyvą į nacionalinę teisę solidariai perkėlė visa Europa, siekiant užtikrinti laisvesnį pacientų judėjimą tarp ES šalių, kad jie galėtų lengviau gauti norimas paslaugas.

Nuo spalio 25 d. bus galima vykti į ES valstybes, o jose gavusieji reikiamas medicinos paslaugas ir grįžę į Lietuvą galės kreiptis į 5 teritorines ligonių kasas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, kad jiems būtų kompensuotos patirtos išlaidos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF).

Pavyzdžiui, asmuo, vykstantis gydytis į Vokietiją, pirmiausia už paslaugas susimokės pats, o vėliau jam išlaidos bus kompensuojamos. Dėl kompensacijos bus galima kreiptis per metus laiko nuo paslaugos gavimo, išmoka už gydymą bus išmokama per 30 d. Valstybinei ligonių kasai (VLK) išnagrinėjus prašymą.

Norint vykti gydytis į užsienį, visada bus reikalingas gydytojų siuntimas, nes tokia sąlyga taikoma ir apdraustiesiems, gaunantiems paslaugas Lietuvoje.

Išlaidos bus kompensuojamos ir už išduotus vaistus, medicinos prietaisus ar medicinos pagalbos priemones.

Žadama, kad vykstantieji gydytis svetur galės gauti konsultaciją naujai sukurtame tarpvalstybinės sveikatos priežiūros kontaktinių centrų tinkle, kuris esą užtikrins nuolatinį patikimos informacijos teikimą pacientams apie sveikatos priežiūros paslaugas įvairiose šalyse. Toks centras veiks ir Lietuvoje, kuriame pacientams konsultavimo paslaugas teiks Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros tarnybos ir VLK specialistai.

Skaičiuojama, kad ši paslauga bus aktuali maždaug keliems procentams lietuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.