Kodėl sirguliuodami neturėtumėte eiti į darbą?

Kai kurie virusai gyvybingi išlieka net keletą valandų.

Sirgdami jūs ne tik netenkate produktyvumo, bet ir galite užkrėsti kitus.<br>123rf
Sirgdami jūs ne tik netenkate produktyvumo, bet ir galite užkrėsti kitus.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-11 09:27, atnaujinta 2018-02-20 11:26

Ir net jeigu darbas jus labai vilioja, yra keletas svarbių priežasčių, kodėl sirguliuojant verta likti namuose.

Galite užkrėsti kitus. Ūmią kvėpavimo takų infekciją sukeliančiais virusais kitus žmones galite užkrėsti tiek tiesiogiai, pavyzdžiui, kalbėdami, kosėdami, čiaudėdami, tiek ir netiesioginio kontakto metu - liesdami tuos pačius paviršius, pavyzdžiui, durų rankenas, laiptų turėklus, kompiuterio klaviatūrą ir panašiai.

Kai kurie virusai gyvybingi išlieka net keletą valandų.

Didžiausia rizika užkrėsti kitus yra pirmosiomis ligos dienomis - tad jeigu jūsų darbas glaudžiai susijęs su kitais žmonėmis, verčiau likite namuose. Į šį patarimą itin įsiklausyti turėtų tie, kurie dirba su mažais vaikais, pagyvenusio amžiaus ar sergančiais žmonėmis - jiems ta pati liga gali būti daug pavojingesnė, gali kilti didesnių komplikacijų.

Liga sumažina produktyvymą. Žinoma, būdami darbe jūs padarysite daugiau nei likę namuose, tačiau jūsų darbingumas, atidumas ir produktyvumas bus tikrai sumažėjęs.

Liga gali užsitęsti. Jeigu pasiligoję, ypač ligos pradžioje, versite save sunkiai dirbti, gali pailgėti laikas, kada atsisveikinsite su liga. Tyrimai parodė, kad miego stoka silpnina imuninę sistemą, ir ji tampa neatspari virusams.

Ir atvirkščiai - ilgai miegant aktyvėja ląstelių, kovojančių su infekcijomis, veikla, tad ilsėdamiesi greičiau pasveiksite.

Žinoma, ne visi darbo dienomis gali likti namuose - galbūt tokiu atveju galite dirbti namuose? Taip jūs bent jau neužkrėsite kolegų.

O jeigu vis tik sirguliuodami esate priversti eiti į darbą, stenkitės laikytis nuo kolegų atokiau, dažnai plaukite rankas, prisidenkite, kai čiaudote ar kosite, naudokitės tik vienkartinėmis nosinėmis, jas panaudotas iškart išmeskite ir nusiplaukite rankas.

Ir pasistenkite nesidalinti su kolegomis darbo priemonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.