Po renginio - ūmi žarnyno infekcija

Savaitgalio renginys, vykęs bendrovei „Erasan“ priklausančioje viloje „Erarichi“ (Zubiškių k. Kalesninkų sen., Šalčininkų raj.), jo aštuoniems dalyviams baigėsi ūmia žarnyno infekcija.

Tyrimas pradėtas gavus informacijos iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro apie 8 žmones, susirgusius ūmia žarnyno infekcija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tyrimas pradėtas gavus informacijos iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro apie 8 žmones, susirgusius ūmia žarnyno infekcija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2013, 12:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:14 AM

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė apie skubiai pradėtą tyrimą dėl galimo apsinuodijimo maistu protrūkio Šalčininkų rajone. Tyrimas pradėtas gavus informacijos iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro apie 8 žmones, susirgusius ūmia žarnyno infekcija.

Šalčininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrinimo šioje viešojo maitinimo įstaigoje metu nustatė, kad renginio dalyviai buvo maitinami pagal numatytą valgiaraštį, į kurį buvo įtraukti kepti kiaulienos ir vištienos patiekalai. Tačiau, renginiui pasibaigus, dalyviai viloje vaišinosi savo atsivežtais patiekalais.

Pirminiais duomenimis, tikrinimo metu kavinės maisto skyriuje šiurkščių pažeidimų nenustatyta, protrūkio tyrimas tęsiamas. Įvertinus riziką, „Erasan“ kavinės veikla laikinai sustabdyta, jai nurodyta atlikti maisto tvarkymo skyriaus patalpų generalinį valymą, o virtuvės personalui pasitikrinti sveikatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.