Sportuoti niekada ne vėlu – net jei tą daryti nusprendėte būdami senyvo amžiaus

Net jeigu kone pusamžį tingėjote šiek tiek pakrutėti, niekuomet ne vėlu tapti fiziškai aktyviu žmogumi ir pajusti visus teigiamus sporto privalumus, atskleidė naujausias tyrimas. Paaiškėjo, kad vėlyvus pasigulėjimus ant sofos į mankštą iškeitę pagyvenę asmenys senatvę pasitinka bene 3 kartus sveikesni nei tie, kurie ir toliau nusprendė tingėti.

Sportuoti niekada ne vėlu – net jei tą daryti nusprendėte būdami senyvo amžiaus.<br>123rf nuotr.
Sportuoti niekada ne vėlu – net jei tą daryti nusprendėte būdami senyvo amžiaus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2013, 10:03 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:49 AM

Britų mokslininkai ištyrė 3 tūkst. 450 vyrų ir moterų, kurių vidutinis amžius svyravo ties 64 metais. Tyrimas prasidėjo dar 2002 metais, nuo tada dalyvių sveikata buvo tikrinama 2 kartus per metus. Mokslininkai ypatingą dėmesį atkreipė į tai, kaip dažnai ir kaip intensyviai dalyviai mankštinosi.

Tyrimo pabaigoje mokslininkai įvertino tai, ar „sveikai“ senėjo dalyviai. Buvo atsižvelgiama į sirgimą tokiomis ligomis, kaip diabetas ar Alzheimerio sindromas, psichinę būklę ir fizines negalias. Paaiškėjo, kad pagyvenę asmenys, tyrimo pradžioje ėmę reguliariai sportuoti, senėjo net 3 kartus sveikiau nei tie, kurie nusprendė, kad sportui yra per seni.

Šis tyrimas tik dar kartą įrodė, kad sportas yra neatsiejama puikios sveikatos grandis, o šiek tiek pakeisti savo gyvenimo būdą niekada nėra vėlu. Ankstesni tyrimai taip pat atskleidė, kad net ir tokia paprasta fizinė veikla, kaip uogavimas ar gėlių darželio priežiūra, gali padėti senyvo amžiaus žmonėms sumažinti širdies smūgio ir insulto riziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.