Nauji dantys grąžino į gyvenimą

Kas pirmiausiai mums krenta į akis sutikus naują žmogų? Atsakymai gali būti įvairūs, bet dauguma sutiks - vienas pirmųjų simpatiją ir palankumą padedančių pelnyti dalykų – maloni šypsena ir gražūs dantys.

Nauji dantys ant kokybiškų implantų atrodo ir tarnauja beveik kaip savi.
Nauji dantys ant kokybiškų implantų atrodo ir tarnauja beveik kaip savi.
Daugiau nuotraukų (1)

Diana Jaura

Dec 16, 2013, 1:29 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:37 PM

„Kai pačiam kažko trūksta, tuomet ir kitame žmoguje tai pirmiausiai pastebi, – tvirtino iš Druskininkų kilusi ir jau aštuonerius metus Anglijoje gyvenanti 46 metų Rasa Kubilienė. – Gyvenime žmonėms nieko nepavydėjau, bet su tokiu malonumu visada žiūrėdavau į plačiai besišypsančius ir gražius dantis turinčius žmones, nes man pačiai gamta to pagailėjo. O šiandien ir pati esu tarp tų „laimingųjų“. Pasak Rasą K. gydžiusio Dantų priežiūros centro (DPC) vadovo Simono Bankausko, kokybiški dantų implantai – vienas pažangiausių šiai dienai, ilgalaikis, sveikatą tausojantis būdas atkurti prarastus dantis. Ir tam nebūtina gaišti daug laiko. Visi viršutiniai dantys moteriai buvo atkurti tik per vieną vizitą. Rasa Kubilienė – viena iš gydytojo pacienčių, kurios dantų atkūrimui buvo panaudoti ypatingi, sunykusį žandikaulį turintiems skirti, Švedijos kompanijos „Nobel Biocare“ implantai „Zygoma“ ir pritaikyta unikali „All-on-4“ (išvertus iš anglų k. – „visi ant keturių“) metodika. Paklausta, kaip dabar jaučiasi, moteris emocingai tvirtino: „Jaučiuosi puikiai! Nauji dantys ir galimybė šypsotis grąžino mane į gyvenimą“.

Nauji dantys per vieną vizitą

Silpnus dantis ponia Rasa K. turėjo jau nuo jaunystės. „Kiek save pamenu labai bijojau dantų gydymo, todėl vengiau lankytis pas dantistus. Laikui bėgant nemažai dantų išgedo, daugumą jų teko pašalinti, – prisiminė moteris. – Prarastus dantis man pakeitė tiltais, ant likusių savų sudėjo karūnėles. Bet vėliau ir jos išklibo. Nutarusi rasti išeitį Rasa K. ėmė ieškoti informacijos internete bei konsultavosi keliose Anglijos klinikose. „Laikinų sprendimų aš jau nenorėjau. Ieškojau naujovių. Nutariau implantuotis dantis, bet kai pasiteiravau kainų, paaiškėjo, kad Anglijoje ši procedūra labai brangi“, – pasakojo moteris. – Panaršiusi internete sužinojau, kad ir Lietuvoje yra odontologų, dirbančių su pasaulyje vertinamais aukštos kokybės implantais bei taikančių pažangiausias implantavimo metodikas. Paskaičiavau, kad Lietuvoje analogiškų paslaugų kainos apie tris kartus mažesnės, o gydymo galimybės puikios, todėl nusprendžiau gydytis gimtinėje“. Moteris papasakojo, kad ji ieškojo greito ir patikimo sprendimo, nes naujus viršutinius dantis norėjo turėti jau po vieno vizito į Lietuvą. Be to jai buvo labai svarbu, kad neskaudėtų. Radusi informacijos apie švedų kompanijos „Nobel Biocare“ rekomenduojamą „All–on-4“ metodiką ji pasirinko vieną iš šią metodiką taikančių Lietuvos odontologijos klinikų – Dantų priežiūros centrą.

„Sunku buvo patikėti, kad viskas bus taip gražu ir paprasta, kaip rašoma internete. Atėjusi iš karto pasakiau gydytojui, jog esu visiška bailė. Mane nuramino, kad tikrai neskaudės ir šis pažadas pilnai pasitvirtino, – implantavimo procedūrą prisiminė Rasa K. – Viskas vyko labai greitai ir sklandžiai. Per vieną kartą pašalino likusius sugedusius dantis, sudėjo keturis implantus ir iš karto pritvirtino laikinus dantis“.

Švaros paslaugas teikianti moteris prisiminė, kad grįžusi į Angliją jau kitą dieną kibo į sunkius fizinius darbus. „Aš, kaip ir visi lietuviai, esu darbštuolė. Galėjau save palepinti kelias dienas, bet darbai spaudė. Ačiū dievui viskas sugijo greitai ir sklandžiai. Jokių komplikacijų nebuvo.“

Unikalūs metodai ir ypatingi implantai

Komentuodamas Rasos Kubilienės atvejį Simonas Bankauskas papasakojo, kad pacientės viršutinis žandikaulis buvo iš dalies sunykęs, todėl, tam kad išvengti kaulo priauginimo buvo įdėti du įprasti ir du ilgieji „Zygoma“ implantai. Tradiciškai, sunykusį viršutinį žandikaulį turintiems pacientams, rekomenduojamas žandikaulio kaulo priauginimas.

„Tai – gana sudėtinga, sunkiau kontroliuojama, specialios priežiūros bei ilgesnio gijimo laiko reikalaujanti procedūra. Siekiant maksimaliai sutrumpinti dantų atkūrimo laiką, išvengti nemalonių procedūrų ir buvo sukurti „Zygoma“ implantai. Jie gerokai ilgesni nei įprastiniai ir yra sriegiami į skruostikaulį ar kitą implantavimui tinkamą vietą“, – pasakojo gydytojas. Visų viršutinių dantukų atkūrimui Rasai K. buvo pritaikyta kompanijos „Nobel Biocare“ rekomenduojama unikali „All-on-4“ metodika. Naudojant ją vieno žandikaulio dantims atkurti vietoj tradiciškai sriegiamų 6-8 implantų naudojami tik keturi. „Ši metodika leidžia taupyti laiką ir pinigus, yra mažiau amžiaus ir bendros sveikatos būklės apribojimų. Tiek implantuojant, tiek ir po procedūros paprastai neskauda, gijimas vyksta greitai ir sklandžiai. Iš pradžių uždedami laikini dantys, po 4-6 mėn. jie pakeičiami nuolatiniais, kurie atrodo ir tarnauja beveik kaip savi dantys“, – privalumus vardijo S.Bankauskas. – Jeigu paciento burnoje dar yra likę savų, bet beviltiškai sugedusių dantų, „All-on-4“ gali būti derinama su momentiniu implantavimu, kai implantas dedamas į ką tik pašalinto danties vietą“.

„Savo implantams „Nobel Biocare“ suteikia viso gyvenimo garantiją, tai rodo produkto patikimumą ir kokybę“ , – tvirtino S. Bankauskas.

Implantavimui – biologiškai suderintos medžiagos

„Esu labai alergiška, – atviravo Rasa K. – Dėl to taip pat nerimavau prieš implantavimą. Prisibijojau, kad organizmas gali labai jautriai sureaguoti, bet, džiaugiuos, kad šie nuogąstavimai taip pat nepasitvirtino“.

Atsakydamas į klausimą apie galimus implantų atmetimo ir alergijos atvejus, gydytojas S. Bankauskas, papasakojo, kad dantų atkūrimo ant implantų sėkmė labai priklauso nuo to, kokie implantai yra dedami ir kokias gydymo galimybes jie teikia. DPC vadovas patikino, kad kokybiški dantų implantai yra pagaminti iš labiausiai biologiškai suderinamų su žmogaus organizmu medžiagų, t. y. titano. Žmogaus organizmas labai palankiai priima titaną ir šis lengvai „adaptuojasi“ žandikaulyje.

„Mūsų centre 99 proc. implantavimo atvejų su aukščiausios kokybės švediškais „Nobel Biocare“ implantais yra sėkmingi. Mano praktikoje dar nepasitaikė atvejų, kad šie implantai būtų netikę pacientui dėl organizmo netoleravimo“, – sakė gydytojas.

S. Bankauskas papasakojo, kad naujų nuolatinių dantų gamybai taip pat naudojamos patikimos, biologiškai suderintos ir nealergiškos medžiagos. „Pažangiausias protezavimo sprendimas – iš cirkonio keramikos padaryti nuolatiniai dantys. Juos gaminame kompiuterinio frezavimo būdu, kuris užtikrina maksimalų tikslumą ir naujų dantų tvirtumą. Cirkonio keramikos gaminiai yra ilgaamžiški, nesukelia alerginių reakcijų, jie nejautrūs temperatūrai ir nedaro jokios įtakos skonio receptoriams“.

Drąsiai rekomenduotų visiems

Ponia Rasa Kubilienė negailėjo pagyros žodžių ją gydžiusiam Dantų priežiūros centro vadovui Simonui Bankauskui ir visai jo komandai: „Toks profesionalus, rūpestingas ir malonus kolektyvas. Iš karto pajutau pasitikėjimą jų darbu. O juk paciento nusiteikimas yra labai svarbus gydymo sėkmei. Tada ir rezultatai puikūs. Galiu šią kliniką ir joje taikomus metodus drąsiai rekomenduoti visiems, ką kamuoja panašios bėdos. Implantuoti dantis tikrai verta, ir kuo anksčiau tuo geriau, jeigu tik galimybės leidžia“.

Moteris jau planuoja naują vizitą į Lietuvą. „Mano viršutiniai dantys atrodo labai estetiškai ir natūraliai. Valgyti galiu viską ką noriu ir ko anksčiau negalėjau sau leisti, – sakė ji. – Dabar galvoju ir apie savo apatinius, kurie taip pat labai silpni. Kai kitą pavasarį vėl apsilankysiu Lietuvoje, juos taip pat pakeisiu naujais dantimis ant implantų“. Baigdama savo pasakojimą Rasa K. prisiminė gytojo S. Bankausko žodžius, pasakytus iš karto po implantavimo: „Na, o dabar pabandykime nusišypsoti“ – pasiūlė jis, aš pabandžiau, bet man nelabai gavosi. Juk ilgą laiką šypsojausi tik lūpomis. Bet šiandien man sekasi nepalyginti geriau. O kai turėsiu visus naujus – šypsosiuosi pilna burna“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.