Kokių priemonių turi būti įstaigos vaistinėlėje?

Praverstų ir termometras

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 7:57 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:11 PM

Įstaigos vaistinėlė turėtų būti panaši į tą, kurią vežiojamės automobiliuose. Tačiau biuro vaistinėlėje rekomenduotina turėti ne tiktai medicininės pagalbos priemonių, reikalingų susižeidus, bet ir įprastų vaistų.

Praverstų ir termometras

Pirmiausia reikėtų pasirūpinti vaistais nuo skausmo ar karščiavimo.

Taip pat praverstų biure turėti ir termometrą. Jei žmogus blogai jaučiasi, pakilusi jo kūno temperatūra – ženklas, kad jis nedelsdamas kreiptųsi į gydytojus arba eitų namo ilsėtis.

Medikamentai nuo įvairių virškinimo negalavimų gelbsti skrandžio problemų kamuojamus darbuotojus. Tam pravers ne tik virškinimo fermentai, tabletės nuo rėmens, bet ir vaistai nuo vidurių pūtimo ar ūmaus apsinuodijimo maistu.

Deginimo pojūtis ar skrandžio sunkumas papietavus sukelia nemalonų jausmą, trukdo susikaupti, laisvai bendrauti.

Svarbu atminti, kad virškinimas gali sutrikti ne tik nuo maisto, bet ir nuo darbe patiriamos įtampos ar streso. Ne vienam įtemptai dirbančiam ir laiku pavalgyti nespėjančiam žmogui graužia rėmuo.

Gelbsti ir širdies lašai

Jei biuro patalpose karšta ar jos prastai vėdinamos, darbuotojams gali pasidaryti silpna, jie gali net apalpti. Tokiomis sąlygomis silpnumą greitai pajunta sergantys širdies ligomis ir turintys aukštą kraujospūdį žmonės.

Žmogui nualpus svarbu nesutrikti ir skubiai suteikti pagalbą, jei reikia – iškviesti medikus. Jei žmogus prarado sąmonę, reikia paguldyti jį ant nugaros, įvertinti pulsą ir kvėpavimą. Vaistinėlėje turėtų būti amoniako - juo suvilgytą nosinę reikėtų pakišti po nosimi apalpusiam žmogui.

Dėl karščio, susijaudinimo ar streso biuro darbuotojai gali pajusti silpnumą ar sunkumą širdies plote. Tokiu atveju gelbsti širdies lašai.

Juose esančios medžiagos ramina, slopina susijaudinimą, gerina kraujotaką.

Virškinimą gerina mėtos

Susijaudinus ar pajutus silpnumą pasijusti geriau padeda ir preparatai su mentolio ekstraktu. Tai gali būti ir tabletės, dedamos po liežuviu, ir geriamieji lašai.

Mėtos ir gaivina, ir ramina, gerai veikia virškinimą. Todėl medikai siūlo bent retsykiais pasirinkti mėtų arbatą vietoj kavos puodelio.

Keli puodeliai kavos per dieną suteikia žvalumo, tonizuoja. Tačiau kava didina dirglumą, žmogus tampa irzlus, jam gali padažnėti širdies plakimas bei padidėti kraujospūdis, kava dirgina ir skrandį.

Akims – dirbtinės ašaros

Biure taip pat reikėtų turėti dezinfekuojamojo skysčio ir įvairaus dydžio pleistrų nedideliems sužeidimams – įpjovimams ir įdrėskimams – gydyti.

Kadangi daugelis biuro darbuotojų kone visą dieną praleidžia įsmeigę akis į kompiuterio ekraną, pavargsta ir išsausėja akys. Šiuo atveju akims praverstų mankšta ir dirbtinės ašaros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.