Moteriai, kurios smegenys buvo mirusios, gimė kūdikis

Kanadoje šeštadienį po Cezario pjūvio operacijos sveiką kūdikį pagimdė moteris, kurios smegenys nuo gruodžio pabaigos buvo mirusios. Moters vyras Dylanas Bensonas savo interneto dienoraštyje pranešė, kad po kūdikio gimimo atjungti jo žmonos gyvybę palaikę aparatai.

Medikai ketino saugoti vaisių įsčiose iki 34 savaičių, tačiau operaciją atliko 28-ąją.<br>123rf nuotr.
Medikai ketino saugoti vaisių įsčiose iki 34 savaičių, tačiau operaciją atliko 28-ąją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2014, 3:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:06 AM

Pateiktais duomenimis, Robyn Benson mirė sekmadienį Viktorijos ligoninės intensyvios slaugos palatoje. Moterį gruodžio 21 dieną 22-ąją nėštumo savaitę po kraujo išsiliejimo į smegenis ištiko koma. Kad būtų išgelbėtas kūdikis, moteris buvo prijungta prie dirbtinio kvėpavimo aparato.

Medikai pradžioje ketino saugoti vaisių įsčiose iki 34 nėštumo savaitės, tačiau operacija buvo atlikta 28-ąją savaitę. Vyras savo tinklaraštyje reguliariai pasakojo apie įvykių eigą.

Jame 32 metų vyras dabar paskelbė nuotrauką, kurioje jis laiko rankose mažylį. Jis teigė esą be galo laimingas dėl sūnaus gimimo, tačiau labai nuliūdęs dėl "nuostabios ir drąsios" žmonos mirties.

Ši šeimos drama sukrėtė ir sujaudino Kanados visuomenę. Gyventojai paaukojo daugiau kaip 100 000 eurų. Pinigai skirti paremti vyrui, kuris pasiėmė neapmokamų atostogų, kad galėtų rūpintis kūdikiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.