Bučiuokitės į sveikatą! Sužinokite, kuo naudingi bučiniai

Vienas bučinys per dieną gali atitolinti jūsų kelionę pas gydytoją. Taip tikina knygos „Bučiniai: viskas, ką norėjote sužinoti apie vieną iš saldžiausių gyvenimo malonumų“ autorė bučinių ekspertė Andrea Demirjian. Taigi, kokios naudos gauname bučiuodamiesi?

Bučiuojantis organizme gaminasi laimės hormonai.<br>123rf.com nuotr.
Bučiuojantis organizme gaminasi laimės hormonai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2014, 5:33 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:51 AM

Bučiavimasis padeda sumažinti kraujo spaudimą. Bučiniai sužadina ne tik jausmus, bet ir turi įtakos organizmo veiklai. Aistringas bučinys priverčia tolygiau plakti širdį, dėl to išsiplečia kraujagyslės, ir visi gyvybiniai organai tolygiau aprūpinami krauju.

Bučiavimasis numalšina galvos skausmą, atsirandantį dėl menstruacijų. „Jeigu menstruacijų metu jus kamuoja galvos skausmai, - daugiau bučiuokitės, užuot gulėjusios susirietusios į kamuoliuką. Tai atpalaiduoja kraujagysles ir padeda numalšinti skausmą“, - sako A.Demirjian. Ji netgi rekomenduoja pakeisti posakį „Brangusis, tik ne šiandien – man skauda galvą“ į kitą - „Brangusis, man skauda galvą. Gal ateitum ir pabučiuotum mane?“

Bučiniai mažina ėduonies pavojų. Kai bučiuojatės, išsiskiria daugiau seilių. Jos padeda nuvalyti dantų apnašas, dėl kurių vystosi ėduonis.

Bučiavimasis padidina laimės hormonų kiekį. „Jeigu esate pavargęs, patyręs stresą, - bučinys bus tarsi eliksyras, kuris padės pasijusti geriau. Bučiuojantis išsiskiria hormonai serotoninas, dopaminas, oksitoksinas – tie patys, kurių organizme padaugėja sportuojant“, - tikino bučinių ekspertė.

Bučiavimasis padeda sulieknėti. Vienas aistringas bučinys sudegina 8-16 kalorijų. „Bet tik aistringas“, - patikino A.Demirjian.

Įgysite daugiau pasitikėjimo savimi. Vienas Vokietijoje atliktas tyrimas parodė, kad vyrai, kuriuos išeinančius į darbą bučiniu palydi žmona, uždirba daugiau. „Jeigu jis iš namų išeina būdamas laimingas, jis labiau pasitiki savimi, dėl to tampa produktyvesnis darbe“, - teigė ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.