Nuolat patiriamas stresas neigiamai veikia sveikatą. Suomijos mokslininkų tyrimo tikslas buvo nustatyti, ar kasdien vartojamas jogurtas, papildytas baltymais ir B grupės vitaminais, gali sumažinti streso žalą.
Buvo vertinama dalyvių fizinė savijauta, fiziologiniai parametrai bei psichologinė būsena tiriant randomizuotu, placebu kontroliuojamu, dvigubai aklu būdu. Tiriamoji grupė kasdien valgė bioaktyviaisiais komponentais (α-laktalbuminu, kazeino tripeptidais ir B grupės vitaminais) papildytą jogurtą ir jautėsi energingesni bei darbingesni. Taip pat, lyginant su placebo grupe, kuri vartojo įprastą jogurtą, buvo pastebėti teigiami širdies funkcijų pokyčiai (didesnis širdies ritmo variabilumas ir atsistatymo indeksas).
Prieita išvados: kasdienis jogurto, papildyto bioaktyviaisiais komponentais, vartojimas padeda kovoti su lėtinio streso padariniais.
Plačiai plintanti nauja tendencija Europoje - grietinėlės jogurtas. Šį naują ir unikalų produktą pieno perdirbimo įmonė „Valio“ pristato ir Lietuvos vartotojams. Įprastai jogurto pagrindinė sudedamoji dalis yra pienas. Gaminant jogurtą iš grietinėlės galima išgauti tobulą kreminę konsistenciją ir geriau atskleisti natūralų ruginės duonos ir naminių obuolių skonį bei balintos kavos aromatą. Požiūris, kad sveikas produktas turi būti liesas, nyksta ir žmonės vis labiau supranta visavertės mitybos svarbą.
Vieninteliai pieno perdirbėjai Baltijos jūros regione, turintys mokslinį padalinį, kuris atlieka vidutiniškai 400 tyrimų per metus, - Suomijoje įkurtas „Valio“. Šios kompanijos mokslinio padalinio darbuotojai už inovacijas pieno perdirbimo srityje dar 1945 metais buvo apdovanoti Nobelio premija.