Prezidentas V.Adamkus – gydymo pusiaukelėje

Gydomas nuo vėžio kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus (87 m.) praleis šį savaitgalį dar reanimacijos skyriuje, Vilniaus universiteto Santariškių klinikose. Penktadienio popietę jo sveikatos būklė patenkinama - geresnė nei buvo dieną prieš tai.

V.Adamkui dėl chemoterapijos šalutinio poveikio teko atsidurti reanimacijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Adamkui dėl chemoterapijos šalutinio poveikio teko atsidurti reanimacijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Mar 14, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:11 AM

„Po dviejų gydymo kursų atliktas kontrolinis tyrimas, gauta 50 procentų teigiamas atsakymas į chemoterapiją, bet gydymas dar nebaigtas“, - teigė Vilniaus universiteto Santariškių klinikų gydytojas pulmonologas, docentas Remigijus Nargėla.

Prezidentui V.Adamkui taikomas gydymas buvo parengtas vilniečių medikų kartu su Čikagos specialistais iš JAV. Toliau gydymo trukmė priklausys nuo paciento būklės, individualių organizmo savybių, gretutinių ligų.

R.Nargėla ramino kad prezidentas atsidūrė reanimacijoje ne todėl, kad jį reikėtų gaivinti, o dėl būtinybės stebėti jo būklę.

„Būtina toliau stebėti širdies rimtą, pulsą, kraujospūdį, kraujo prisotinimą deguonimi, o tai įmanoma nustatyti, taikant šiuolaikinę medicinos aparatūrą.

Reanimacija turi daug paskirčių, tai ne tik galimybė gaivinti ir gelbėti gyvybę“, - sakė prezidento V.Adamkaus asmeninis gydytojas R.Nargėla.

Skiriant vaistus galimi nepageidaujamas poveikis, todėl paciento būklė turi būti stebima.

Kitą savaitę gydytojai planuoja V.Adamkų išleisti iš ligoninės į namus. Jo sveikata ėmė šlubuoti pernai rudenį, o šiemet sausį dėl ligos V.Adamkus buvo priverstas paklusti medikų patarimui žiemoti Lietuvoje.

Dar 2012 metų gegužę V.Adamkus atvirai kalbėjo, kad įveikė sunkią inkstų ligą.Dėl pakitimų inkste politikas gydėsi JAV. Tuomet jam buvo skirtas naujausias gydymo metodas naudojant šaldymą. 2008-ųjų gegužę V.Adamkui buvo implantuotas širdies stimuliatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.