Magiški skaičiai arba kaip suliesėti be dietų

Manote, kad norint sulieknėti reikia daugybės pastangų? Kartais tereikia pakeisti kai kuriuos įpročius, ir nereikalingi kilogramai padeda tirpti savaime.

250 mililitrų vandens žmogaus organizmui reikia kas valandą normaliai medžiagų apykaitai ir virškinimo procesams palaikyti.<br>123rf nuotr.
250 mililitrų vandens žmogaus organizmui reikia kas valandą normaliai medžiagų apykaitai ir virškinimo procesams palaikyti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 7:44 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:16 AM

1

Vienas per pietus išgertas žaliosios arbatos puodelis padės per mėnesį atsikratyti kelių kilogramų. Žaliojoje arbatoje yra polifenolio. Ši medžiaga ne tik neleidžia kauptis riebalų atsargoms, bet ir sužadina medžiagų apykaitą - dėl to sudeginama daugiau kalorijų.

20

Tiek laipsnių šilumos turi būti patalpoje, kurioje esate. Stenkitės tokią temperatūra palaikyti ir žiemą, kai kambariai tampa šildomi.

Tuomet teks įjungti savo „vidinį" šildymą. Turėdamas palaikyti kūno temperatūrą organizmas pagreitina medžiagų apykaitą, todėl išeikvoja daugiau kalorijų.

250

Tiek mililitrų vandens žmogaus organizmui reikia kas valandą normaliai medžiagų apykaitai ir virškinimo procesams palaikyti. Be to, vanduo užpildo skrandį, ir tuomet norima mažiau valgyti.

Amerikos mokslininkai nustatė, kad žmogus, prieš valgį išgeriantis stiklinę vandens, suvartoja 75 kalorijomis mažiau. Bet nereikia perlenkti lazdos: per dieną reikia išgerti ne daugiau kaip 2 litrus vandens.

40

Sportuoti 40 minučių tris kartus per savaitę - tai optimalus fizinis krūvis norintiems atsikratyti bereikalingų kilogramų. Tuomet kova su kilogramais bus veiksmingesnė ir sutvirtės raumenys, kurie, beje, padeda deginti kalorijas.

15

15 minučių saulės kasdien pakanka odai įsisavinti vitaminą D, kuris labai reikalingas lieknoms linijoms išlaikyti. Kai šio vitamino trūksta, organizmas gamina per daug insulino, o šis kliudo sudeginti riebalus.

4

4 valandos - tokio ilgo pertraukos turi būti tarp valgymų. Dažnai valgant, sumažėja alkio jausmas. Beje, o tai svarbiausia, - laikydamiesti tokio tvarkaraščio, išmokysite savo organizmą deramai virškinti maistą. Tuomet jis eikvos visas kalorijas ir nieko nekraus „atsargai".

2000

Tiek žingsnių per dieną padės suaktyvinti medžiagų apykaitą. Ši paprasčiausia priemonė padeda jau greitu laiku pasiekti pastebimų rezultatų.

Pradėkite nuo 2000 žingsnių, ir per savaitę krūvį pasistenkite padidinti iki 5000. Tai lengva. Jei iki darbo vos 15 minučių, - neeikvokite pinigų autobuso ar troleibuso bilietui. Pasivaikščiokite, pakvėpuokite grynu oru. Ir keltuvu galima taip pat eiti. Viena vertus, greičiau ateisite, kita vertus, naudinga figūrai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.