Kodėl žurnalistė V.Baublienė ėmė mirkčioti svetimiems vyrams?

TV laidų vedėja Violeta Baublienė kartą ėmė pernelyg mirkčioti viena akimi ir trikdyti svetimus vyrus. Draugė gydytoja žurnalistei paaiškino, ko trūksta organizme, jei ima nevalyvai trūkčioti akis. Tad ko griebtis Violetai patarė medikė? 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:14 PM

V.Baublienė sveikos mitybos piramidę moka atmintinai, tačiau ar ji iš tiesų  žino, kas yra visavertė mityba? Medikų ir sveikos mitybos specialistų nuomone, teorines žinias praktikoje taiko tikrai nedaugelis. Tad kaip Violeta rūpinasi savo mityba?

Violeta tikrai nevalgo cepelinų ir dešrų, į taukus skersuoja, nežinomos sudėties padažų vengia ir net nemėgsta lietuviškos virtuvės. Bet, paklausta apie mitybos įpročius, susimąsto, ką valgė šiandien. Pusryčiams - keptas kiaušinis su lašiša, puodelis karšto vandens su citrina.

„Pietų nebuvo, vakare pulsiu prie grikių ir lęšių košės, o dieną baigsiu raugintų pasukų puodeliu. Produktus, atrodo, pasirinkau teisingi, bet sveikos mitybos principų egzamino šiandien neišlaikiau. Per retai valgiau, per mažai gėriau, negavau sriubos ir daržovių, dar ir nusidėjau su šokolado sūreliu“, - vardijo savo nuodėmes.

Ji stebi mitybos teorijų griūtis ir atradimus, be to, apie sveiką mitybą pati nuolatos rengia nemažai laidų. Pastarojoje laidoje su dviem žinomomis dietologėmis sklaidė mitus apie maisto produktų stebuklus.

„Sveikos mitybos piramidę irgi žinau beveik mintinai, tačiau prisipažįstu, jog viena yra žinoti, kas kita – gyventi pasiutusiu tempu“ , - prisipažino V.Baublienė.

Šį pavasarį Violetos mitybos įpročiai šiek tiek keitėsi.

„Su šviesos grįžimu mano mityba kiek kinta, palengvėja. Kažin kodėl ėmiau makaluoti žaliavalgiškus kokteilius, racione atsirado daugiau įvairių lapinių salotų, sumažėjo karšto maisto. Apskritai mėsos vartoju labai retai, bet su pavasariu trauka jai dingsta apskritai.

Kadangi žuvis ir jūros gėrybės mano valgiaraštyje yra pirmoje vietoje, pavasarį to irgi neatsisakau. Vitaminų stygiaus lyg ir nejaučiu, bet suprantu, jog šiuo metų laiku verta save stiprinti. Labiausiai vertinu vitaminą C ir jo turiu po ranka visada.

Vartoju daug citrinų salotoms, gėrimams, žuviai. Gal jos ir suteikia energijos“, - vardijo pavasariško raciono ypatumus.

Violeta pasidomi ir kokiais maisto papildais galima praturtinti nevisavertę mitybą.

„Parodykite žmogų, kuris šiais laikais nešlamštų papildų ir vitaminų. Nors bandau stebėti diskusijas apie sintetinių vitaminų beprasmybę, tačiau suvokiu, jog kilogramo citrinų per dieną suvartoti neįmanoma. Todėl išeitis – šie vitaminai“, - samprotavo žinoma laidų vedėja.

Žiemą ji vartojo Omega 3 nesočiųjų riebalų rūgščių papildus, česnako kapsules, bičių pikį, C ir E vitaminus. Violeta atkreipia dėmesį ir į vitamino D stygių: „Skirtingų teorijų esama dėl D vitamino, bet mūsų medikai apie jo stygių kol kas neskambina pavojaus varpais, nors gyvename tamsioje geografinėje zonoje ir mažai valgome riebios žuvies.

Tuo tarpu amerikiečiai meilę vitaminui D3 išpažįsta nuoširdžiausiai. Bet, manau, tai ateis ir iki mūsų. Magnio nevartoju, bet kai nuo darbų pertekliaus ėmiau pernelyg mirkčioti viena akimi ir trikdyti vyrus, draugė medikė patarė griebtis magnio. Padėjo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.