Dainininkas ir laidų vedėjas M.Mikutavičius nemėgsta košių

Televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius valgo viską: ir mėsą, ir daržoves, ir vaisius – kas tik šauna į galvą. Jis neskaičiuoja kalorijų ir nesudarinėja mitybos lentelių. Niekada net nėra akyse regėjęs maisto pasirinkimo piramidės. „Apie mitybą susimąstysiu tuomet, kai susirgsiu“, – rėžė jis.

Dainininkas ir televizijos laidų vedėjas M.Mikutavičius apie mitybą susimąstys tik tuomet, kai susirgs.<br>D.Umbraso nuotr.
Dainininkas ir televizijos laidų vedėjas M.Mikutavičius apie mitybą susimąstys tik tuomet, kai susirgs.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-14 13:47, atnaujinta 2018-02-14 16:31

Nesuka galvos dėl sveikatos

 Marijonas nežino ir kas yra aterosklerotiniai kraujagyslių pakitimai, sukeliantys sunkias ligas. Nors tikrai apie tokius sutrikimus viena ausimi yra girdėjęs.

„Aš niekada nebuvau susimąstęs apie tokį dalyką, kaip sveika mityba. Kol manęs neužpuls ligos, apie tai ir negalvosiu“, – sakė atvirai.

Pamiršta išgerti vitaminus

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto tyrimų duomenimis, lietuviai valgo per mažai grūdinių kultūrų, vengia tikrai nebrangių, bet labai naudingų košių. Marijonas košių taip pat nemėgsta.

Nebent kokios pirktinės, jau paruoštos, ryžių košės rytais paskanauja. Tačiau turi ir gerų įpročių – vengia valgyti šaldytų pusgaminių iš parduotuvių (juos reikia tik pašildyti), kurie yra ne toks visavertis maistas, koks yra šviežas, čia pat paruoštas.

Labai dažnai žmonės, gyvenantys įtemptu ritmu ir neturintys laiko ruošti visaverčio maisto, būtinų medžiagų trūkumą kompensuoja papildais. Marijonas yra gėręs vitaminų, bet gerai net nepamena, kada tai buvo: „Gal pernai? Paprastai pamirštu juos išgerti jau po kokių penkių dienų.“

Nepamena žuvų taukų skonio

O kokia buvo Marijono vaikystė? Negi mama, norėdama sustiprinti sūnaus imunitetą, nesiūlė gerti žuvų taukų? Pasirodo, žuvų taukų skonio M.Mikutavičius taip pat nepamena. Užtat teko sukrimsti nemažai kitokių papildų. Bet ne todėl, kad nuo mažų dienų norėjo būti sveikas. Tiesiog jie buvo saldūs, o tai atitiko vaikų skonį.

„Tiesiog kartais atsisakau gyventi pagal visuomenės madą, kad ir kokia gera ji būtų. O sveikatingumo vajus gal ir geras dalykas, jei kitiems padeda. Bet aš gyvensiu savo gyvenimą“, – apibendrino Marijonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.