Prodiuseris E.Žičkus – ne šiukšlinė, kad į skrandį dėtų bet ką

Lietuvos medikų ir mitybos specialistų duomenimis, dauguma Lietuvos žmonių žino, kas yra visavertė mityba. Tačiau teorines žinias praktikoje taiko tik nedaugelis. Populiarių TV laidų vedėjų paklausėme, kaip jie rūpinasi savo mityba, lemiančia net iki 50 proc. žmogaus sveikatos. Atsakymų išgirdome labai įvairių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-18 07:40, atnaujinta 2018-02-14 13:17

Žinomas televizijos laidų vedėjas ir prodiuseris Edvardas Žičkus, šiuo metu LRT vedantis laidą „Gyvenimas“ teigia, kad pavasaris - tai metas, kai visi susimąstome apie per žiemą sukauptą nereikalingą bagažą, kai organizmas savaime reikalauja daugiau energijos.

Kiekvienais metais prieš prasidedant šiltajam metų sezonui žinomas laidų vedėjas ir prodiuseris, prižiūrimas medikų, praeina kepenų valymo programą. Jo dietologė sudaro mitybos planą, ir ji tampa gyvenimo būdu, padedančiu vėl pamilti save. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad vyrui tenka badauti ar save varžyti.

„Valgau net daugiau ir skaniau nei žiemą. O sporto salėje gaunama fizinė apkrova leidžia vėl save matyti tokį, koks turiu būti“, - sako Edvardas.

Koks yra įprastas laidų vedėjo racionas? 

„Pusryčiams visuomet išgeriu šilto vandens stiklinę su išspaustomis citrinos sultimis. Po to – dušas, tada – plikytų grikių košė, trapučiai su gvakamolės padažu ar daržovių salotos. Pietums – 150 g jautienos, baltos žuvies ar paukštienos su troškintomis daržovėmis ar ryžių, grikių makaronais. Kartais mėsą keičiu į daržoves. Tarkim, cukinijų lietiniai su voveraičių įdaru, morkų kotletai ar balandėliai su daržovių faršu. Beveik kasdien valgau sriubą. Niekada nemaišau mėsos, bulvių ir daržovių. Galima valgyti mėsą su bulvėmis, arba su daržovėmis, arba bulves su daržovėmis. Vengiu padažų. Pavakariams – riešutai, vaisiai.

Vakarienei, kurią dera baigti iki aštuntos vakaro – 300 g troškintų daržovių. Pavyzdžiui, įdaryta paprika, su česnaku pakepinti brokoliai su šviežia ką tik pagaminta pomidorų pasta. Vengiu nereikalingų užkandžiavimų ir laikausi taisyklės, kad nesu šiukšlių kibiras, jog į save dėčiau bet ką. Visuomet rūpinuosi maistu, kuris atsiras ant stalo. Man svarbu, kaip ir kur užauginta, kas pagamino, kaip tai padarė ir t.t.“ - aiškino Edvardas.

Imunitetą Edvardas visada stiprina želmenų sultimis, šviežių vaisių ir daržovių kokteiliais. Jis jau seniai yra atradęs koralinį vandenį ir visą maisto papildų grupę su koralais. Tokios mitybos, papildytos vitaminais, visiškai pakanka palaikyti gerai nuotaikai ir sukaupti energijos visai įtemptai dienai.

Šaltinis: Lietuvos maisto papildų gamintojų asociacija (MPGA)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.