Žurnalistė I.Makaraitytė dilgėlių ir garšvų įsiūlo net vaikams

Daugelis Lietuvos žmonių žino, kas yra visavertė mityba. Tačiau teorines žinias praktikoje taiko tik nedaugelis. Kaip savo mityba rūpinasi TV3 laidos „Savaitės komentarai“ vedėja Indrė Makaraitytė?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-23 19:51, atnaujinta 2018-02-14 12:19

Žurnalistė teigė, jog stengiasi maitintis labai sveikai: „Visuomet stengiuosi, kad namuose būtų daržovių, vaisių, nes auginu du mažus vaikus. Vieną kartą per savaitę būtinai valgome žuvį, rytais vaikai kerta košę. Labai svarbu, kad vaikai nuo mažumės priprastų teisingai maitintis. Jokių sumuštinių! Jei vaikas įpras košę valgyti rytais nuo mažumės, taip darys ir likusį gyvenimą.

Tą košę, žinoma, valgau ir aš. Bet kadangi dieną dirbu, tai pietauju mieste. O kai valgai mieste, tai visko būna... O kaip būna, tai geriau nesakysiu, nes tokiais dalykais girtis negerai. Kartais tikrai sveikiau įsimesti į dėžutę juodos duonos, pomidorų, sūrio ir taip užkąsti, nei suvalgyti picą."

Kadangi stengiasi labai racionaliai maitintis, gauti naudingų medžiagų iš gamtos, Indrė nevartoja maisto papildų: „Stengiuosi geriau valgyti daugiau vaisių. Dabar, kai jau pradėjo dygti žolė, salotoms prirenku šviežių dilgėlių, garšvų, kiaulpienių lapelių – šiomis pavasarinėmis gėrybėmis kiekvieną pavasarį stengiuosi paįvairinti salotas, tikrai skanu. Tėvams nuvežu ir pati skanauju. Vaikams, žinoma, tokių dalykų neįmanoma įsiūlyti, bet barščius su dilgėlėmis jų prosenelė jiems šį pavasarį kaime jau gal tris kartus virė. Valgė – net ausys linko“.

Labai svarbu ir grūdintis. Su sūneliu Jonuku į baseiną Indrė vaikšto nuo septintos jo gyvenimo savaitės. Su dukrele Upe - kai jai suėjo  du mėnesiai.

„Einame kiekvieną savaitę. Nesigrūdiname tik tuomet, kai jie sirguliuoja. Šį pavasarį vaikus užpuolė peršalimo ligos. Gal reiks žuvies taukų nupirkti, nors iki šiol tokių dalykų neteko vartoti“, – apibendrino Indrė.

Šaltinis - Lietuvos maisto papildų gamintojų asociacija (MPGA)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.