Užkrečiamųjų ligų centras įspėja dėl galimo tymų užkrato

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras per Europos užkrečiamųjų ligų skubaus įspėjimo ir

Atvykus į gydymo įstaigą būtina pranešti apie galimą užsikrėtimą, reikia vengti masinio susibūrimo vietų, sąlyčio su kūdikiais, besilaukiančiomis moterimis.
Atvykus į gydymo įstaigą būtina pranešti apie galimą užsikrėtimą, reikia vengti masinio susibūrimo vietų, sąlyčio su kūdikiais, besilaukiančiomis moterimis.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2014, 4:50 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:19 AM

Moteris išvyko iš Rygos birželio 19 dieną 11.20 val. kartu su 45 kitais keleiviais ir birželio 21 dieną grįžo iš Ukrainoje esančio Truskaveco į Rygą (išvykimo laikas 8 val.) kartu su kitais 75 keleiviais.

Taip pat moteris keliavo ir birželio 24 dieną iš Rygos į Truskavecą (išvykimo laikas 11.20 val.) bei birželio 26 dieną iš Truskaveco iškeliavo į Rygą (išvykimo laikas 8 val.).

Birželio 27 dieną moteris buvo išvežta į Marijampolės ligoninę, iš kurios pervežta į Kauno klinikinę ligoninę. Birželio 28 dieną moteris iš Kauno buvo pervežta į ligoninę Rygoje.

ULAC perspėja šiais autobusais keliavusius žmones dėl tymų užkrato grėsmės. Paskiepyti nuo tymų ar jais sirgę turi susidariusį imunitetą, tuo metu kiti pasijutę blogai ar pastebėję pirmuosius simptomus (bėrimas, temperatūra, galvos skausmas, akių uždegimas) privalo kuo skubiau kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Atvykus į gydymo įstaigą būtina pranešti apie galimą užsikrėtimą, reikia vengti masinio susibūrimo vietų, sąlyčio su kūdikiais, besilaukiančiomis moterimis. ULAC siūlo likti namuose, kol praeis bėrimas.

Šiais metais Lietuvoj užregistruota 11 tymų atvejų, du iš jų - ikimokyklinio amžiaus vaikams. 2013 metais užregistruoti 35 tymų atvejai. Visi sirgusieji buvo neskiepyti arba nepilnai skiepyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.