Ką daro aktorius Vidas Bareikis, kai jį užgriūna dvasinės bėdos?

„Noriu ne šiaip gyventi. Noriu gyventi gerai”, – sako aktorius, režisierius, dainų kūrėjas ir atlikėjas Vidas Bareikis. Tai ką jis daro, kai jį vis tik apima bloga nuotaika ar užgriūna kitos bėdos? Kokios pagrindinės V.Bareikio geros sveikatos taisyklės, kokių geros fizinės ir dvasinės savijautos principų jis laikosi?

„Noriu ne šiaip gyventi. Noriu gyventi gerai”, – sako aktorius, režisierius, dainų kūrėjas ir atlikėjas V.Bareikis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Noriu ne šiaip gyventi. Noriu gyventi gerai”, – sako aktorius, režisierius, dainų kūrėjas ir atlikėjas V.Bareikis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-11 19:11, atnaujinta 2018-02-12 01:19

Aktorius kiekvieną dieną pradeda nuo mankštos.   „Kodėl sportuoju? Man tai – ir psichologinių, ir kitokių bėdų sprendimas”, – sako jis. Menininkas įsitikinęs, kad be savidisciplinos neįmanoma nei gera savijauta, nei gera sveikata. Sportuojant, kaip ir siekiant bet kurių kitų tikslų, pirmiausia neišvengiamai tenka įveikti patį save.

„Žmogus iš prigimties tingus – jam labiau patinka gulinėti negu pakrutėti“, - įsitikinęs V.Bareikis. Aktoriui ir režisieriui ne kartą teko girdėti iš aplinkinių: „Man ir taip sunku, ryte neturiu jėgų net iš lovos pakilti – tai apie kokį sportą tu kalbi?“.

Tačiau V.Bareikiui tokios kalbos kelią šypseną: „Jeigu vis dėlto turi jėgų pakilti iš lovos – jeigu dar nesi miręs – tuomet tikrai atrasi jėgų ir pajudėti. Esu įsitikinęs, kad valia ir disciplina padeda išspręsti daugelį ne tik sveikatos, bet ir psichologinių bėdų“.

Kokios pagrindinės V.Bareikio geros sveikatos taisyklės, kokių geros fizinės ir dvasinės savijautos principų jis pats laikosi?

Mankšta ir fizinis aktyvumas padeda išspręsti įvairiausias problemas. Jei kankina psichologinės problemos, su kuriomis nepajėgiate susidoroti, sportas ar kita fizinė veikla gali iš esmės pagerinti situaciją. Fizinis krūvis lavina ne tik kūną – padeda geriau kontroliuoti ir mintis. Mankštinantis pamiršti tokius dalykus, kaip savigaila, saviplaka dėl nesėkmių ar noras atrodyti silpnesniu prieš kitus ir sukelti gailestį.

Nesmerkite aplink vyraujančio sporto kulto. Tik didžiausias cinikas galėtų pasakyti, kad dabar visi sportuoja tik dėl mados. Laimė, žmonėms jau nereikia kovoti su išorės priešais, todėl jiems belieka įveikti save ir pasirinkti bėgimą, važinėjimą dviračiais, vaikščiojimą su lazdomis ar mankštas. Visa tai – tik į gera.

Ieškokite įkvėpimo judėti. Galvojama, kad vyresnio amžiaus žmonėms judėti sunku. Tačiau būtent jie – penkiasdešimtmečiai ir šešiasdešimtmečiai - dažniausiai užsuka į stadionus. Jie nestovi vietoje ir nesėdinėja ant suoliukų, o aktyviai mankštinasi. Savo akimis išvydęs sportuojančius senjorus, iškart pajuntu įkvėpimą ir pats stoju į bėgimo takelį.

Pasirinkti aktyvų gyvenimo būdą šiandien – lengviau negu galvojate. Mokesčius jau galima sumokėti ir mobiliuoju telefonu, dėl elementarių buitinių reikalų nebėra jokio reikalo keliauti į kitą miesto galą. Taip pat ir su sportu – sportuoti šiandien tapo kur kas lengviau.

Galima įsigyti abonementą į kurį tik nori sporto klubą. Ką jau bekalbėti apie įvairias nemokamas mankštas viešose vietose daugelyje miestų. Galite rinktis naujas iniciatyvas arba jau išbandytas veiklas, kaip pavyzdžiui „Geros sveikatos klubas“, kurį jau trečius metus organizuoja farmacijos ir sveikatos priežiūros kompanija „GlaxoSmithKline Lietuva” kartu su sporto ir sveikatingumo klubų tinklu „Impuls”.

Tiesiog pradėkite – nes, kad ir kaip banaliai beskambėtų, gera pradžia – pusė darbo.

Svarbiausia – pagarba sau ir aplinkai. Jei gerbi save kaip asmenybę, savo artimuosius, vaikus ir kolegas, vadinasi turi gerbti savo kūną,– tai pirmas žingsnis į sveiką gyvenseną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.