Režisierius Rimas Tuminas sunkiai ligai nepasiduos

Kai birželį Jevgenijaus Vachtangovo teatro artistai maudėsi šlovės spinduliuose „Eugenijaus Onegino“ triumfo žygyje po Šiaurės Ameriką, spektaklio kūrėjas 62 metų Rimas Tuminas buvo gydomas Tel Avivo ligoninėje Izraelyje.

Kūrėjas R.Tuminas buvo švitinamas Tel Avivo ligoninėje Izraelyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kūrėjas R.Tuminas buvo švitinamas Tel Avivo ligoninėje Izraelyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2014, 10:19 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:44 PM

Portalo lrytas.lt žiniomis, per teatro gastroles JAV ir Kanadoje birželį, R.Tuminas su savo trupe bendravo telefonu, trumposiomis žinutėmis.  

Baigęs penkių savaičių gydymą, liepos antrąją pasirodė Maskvoje, dalyvavo J.Vachtangovo teatro, kuriam vadovauja, sezono uždaryme, o praėjusį šeštadienį jau visu smarkumu dirigavo tarptautiniam Druskininkų vasaros festivaliui. Tik režisieriaus balsas – lyg per švitrinį popierių – ir kitaip surišta šilko kaklaskarė rodė, kad kažkas šio neprilygstamo menininko portrete nebe taip.

„Kovoti dėl gyvenimo neetiška. Kai kovoji, kenčia artimi, kiti... Kai nepasiduodi, niekas nekenčia. Tai kita pozicija – nepasiduoti, ir viskas. Kovai reikia visko: pinigų ir ginklų, o nepasiduot galima ir psichologiškai.“

Režisieriaus žmona Inga Tuminienė paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad jos vyras serga onkologine liga. Ji nenorėjo atskleisti, kokie konkrečiai negalavimai režisierių privertė kreiptis į gydytojus. 

„Vyras nemėgsta sirgti. Jis nemėgsta ir kalbėti apie ligas“, - portalui lrytas.lt paaiškino I.Tuminienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.