Mažylis nugalėjo retą kraujo ligą, bet pražuvo nuo vėjaraupių

Atrodytų, nekalta liga – vėjaraupiai – tapo lemtinga metų ir penkių mėnesių berniukui, kuris iškentė vienuolika chemoterapijos mėnesių ir pasiekė retos kraujo ligos atoslūgio stadiją. Mirtis mažylį užklupo tuomet, kai jo motina, išvargusi po ilgos kovos su sūnaus liga, atsigavo ir ėmė planuoti ateitį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:21 PM

Bernlyje (Didžioji Britanija) gimusiam Maxui buvo vos penki mėnesiai, kai jo motina Mikayla MacMillan ant sūnaus kūno pastebėjo dėmelę. Atlikus tyrimus paaiškėjo: vaikas serga reta į vėžį panašia kraujo liga. Ji buvo jau pažeidusi kepenis ir blužnį.

Prasidėjo ilgi kovos mėnesiai. Daugybė chemoterapijos kursų, net 63 kraujo perpylimai – vaikui, jo motinai ir medikams teko daugybė išbandymų.

Praėjus 11 mėnesių tunelio gale nušvito šviesa – kraujo liga buvo sutramdyta, Maxas galų gale grįžo į namus, kur jo išsiilgusi laukė penkiametė sesuo Olivia.

Atsigavusi M.MacMillan ėmė planuoti ateitį. Bet jos laimė tęsėsi vos šešias savaites.

Nuo sesers Maxas užsikrėtė vėjaraupiais. Ši itin užkrečiama liga tapo paskutiniu smūgiu ir taip nualintai mažylio imuninei sistemai. Žaibiškai išsivystė septinis šokas. Nors motina su sūnumi greitai atsidūrė ligoninėje, padėti vaikui nebebuvo galima.

„Mūsų gyvenimas buvo grįžęs į normalias vėžes. Mes jau galėdavome su Maxu išeiti iš namų, - „Daily Mail“ pasakojo berniuko motina M.MacMillan. - Žinojome, kad dėl chemoterapijos poveikio jo imuninė sistema yra susilpnėjusi, kad jam pavojinga bet kokia bakterija ar virusas. Net nesilankydavome su Maxu vietose, kur yra daug vaikų ir kyla didelis pavojus užsikrėsti.“

Pavojus užklupo ten, kur niekas nesitikėjo.

Nors vėjaraupiai dažnai laikomi nepavojinga vaikiška liga, retais atvejais ji gali būti mirtina.

Šia ūmine virusine liga, pasireiškiančia karščiavimu, pūsleliniu odos ir gleivinių bėrimu, dažniausiai serga ikimokyklinio amžiaus vaikai. Jie perserga lengva šios ligos forma.

Suaugę žmonės vėjaraupius ištveria kur kas sunkiau. Jiems komplikacijų išsivystymo rizika yra daug kartų didesnė nei vaikams.

Itin vėjaraupių infekcija pavojinga kūdikiams ir nėščioms moterims bei tiems, kurių imunitetas yra nusilpęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.