„Taip, tai gali nutikti kiekvienam, kuris valgo žalią žuvį“, - tvirtino Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakulteto docentas Viktoras Liorančas . „Tyrėjų nakties“ renginiuose docentas pasakojo moksleiviams, kaip atskirti šviežią žuvį nuo nešviežios.
Specialisto manymu, minėtas kinas greičiausiai vartojo sušius kaip pagrindinį maistą – šio patiekalo valgė daug ir dažnai. „Nuo vienos porcijos sušių tokia kirmėlių invazija yra neįmanoma“, - tikino mokslų daktaras V. Liorančas.
Docentas patarė sušių nevalgyti pernelyg dažnai bei rinktis tokius, kuriuose žuvis būtų termiškai apdorota. „Kartais mes gaminame sušius namie, bet renkamės tokią žuvį, kurioje neliktų parazitų. Tinka rūkyta, sūdyta, šaldyta – šiais trim būdais apdorota – žuvis“, - pasakojo docentas.
Portalas lrytas.lt anksčiau skelbė, kad kino kūną užkrėtė žalioje žuvyje slypėję kaspinuočio kiaušinėliai.
Nors užsikrėtimo atvejų daugiau pasitaiko skurdžiose šalyse ir vietovėse, kur yra prastos sanitarijos sąlygos, jų vis labiau daugėja ir išsivysčiusiose šalyse.
Tyrimą atlikę Kanados medikai tai sieja su augančiu sušių populiarėjimu.