Ką daryti sušių mėgėjams, kad jų kūnai liktų švarūs?

Kirmėlės visame kūne – tokį košmarą išgyveno sušių mėgėjas iš Kinijos. Ar Lietuvoje šio maisto gerbėjams reikėtų bijoti panašių bėdų?

Iš paciento su žalia žuvimi suvalgytų kaspinuočio kiaušinėlių išsirito suaugusios kirmėlės.<br>Guangdžou miesto nr. 8 ligoninės nuotr.
Iš paciento su žalia žuvimi suvalgytų kaspinuočio kiaušinėlių išsirito suaugusios kirmėlės.<br>Guangdžou miesto nr. 8 ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Sep 30, 2014, 12:02 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:33 AM

„Taip, tai gali nutikti kiekvienam, kuris valgo žalią žuvį“, - tvirtino Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakulteto docentas Viktoras Liorančas . „Tyrėjų nakties“ renginiuose docentas pasakojo moksleiviams, kaip atskirti šviežią žuvį nuo nešviežios.

Specialisto manymu, minėtas kinas greičiausiai vartojo sušius kaip pagrindinį maistą – šio patiekalo valgė daug ir dažnai. „Nuo vienos porcijos sušių tokia kirmėlių invazija yra neįmanoma“, - tikino mokslų daktaras V. Liorančas.

Docentas patarė sušių nevalgyti pernelyg dažnai bei rinktis tokius, kuriuose žuvis būtų termiškai apdorota. „Kartais mes gaminame sušius namie, bet renkamės tokią žuvį, kurioje neliktų parazitų. Tinka rūkyta, sūdyta, šaldyta – šiais trim būdais apdorota – žuvis“, - pasakojo docentas.

Portalas lrytas.lt anksčiau skelbė, kad kino kūną užkrėtė žalioje žuvyje slypėję kaspinuočio kiaušinėliai.

Nors užsikrėtimo atvejų daugiau pasitaiko skurdžiose šalyse ir vietovėse, kur yra prastos sanitarijos sąlygos, jų vis labiau daugėja ir išsivysčiusiose šalyse.

Tyrimą atlikę Kanados medikai tai sieja su augančiu sušių populiarėjimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?