Dėl vaidmens 27 kg numetęs aktorius svorį atgavo po 6 savaičių

Christianas Bale'as prieš dešimtį metų kaip reikiant nustebino žiūrovus – jis psichologiniame trileryje „Mašinistas“ pasirodė numetęs 27 kilogramus, rašo „Daily Mail“. Kitas šio filmo aktorius Michael Ironside teigia, kad svorio metimas nebuvo numatytas scenarijuje.

Ch.Bale'as 2004 m. filme „Mašinistas“ (dešinėje) ir 2005 m. „Betmenas: pradžia“
Ch.Bale'as 2004 m. filme „Mašinistas“ (dešinėje) ir 2005 m. „Betmenas: pradžia“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:59 PM

„Siužeto autorius - tik 170 centimetrų ūgio, jis veikėjus kuria pagal savo paties svorį, - sako M.Ironside. - Chrisas gavęs pagrindinį vaidmenį atsisakė pakeisti nurodytą veikėjo svorį – norėjo pamatyti, ar sugebės jį pasiekti. Tie skaičiai, kuriuos jis rašo ant vonios kambario sienos filme, yra būtent tokie, kiek jis iš tikrųjų svėrė filme.“

M.Ironside interviu atskleidė, jog vaidmuo buvo skirtas žemesniam aktoriui, tačiau C.Bale'as priėmė iššūkį.

182 centimetrų ūgio aktorius sulyso iki 54 kilogramų, bet atsigavo vos po 6 savaičių. Jam padėjo pica ir ledai.

„Persistengiau, nes man patiko kimšti maistą, - prisipažįsta C.Bale'as. - Ignoravau patarimus svorio priaugti lėtai, nes mano skrandis susitraukęs. Buvo rekomenduojama valgyti tik sriubas.

Iš karto ėmiau valgyti picą ir ledus. Suvalgydavau penkis patiekalus. Mano skrandis greitai išsiplėtė. Aišku, dažnai pasidarydavo bloga, bet man tai netrukdė.

Mano svoris po tų savaičių ir vėl buvo 82 kilogramai. Tai įvyko per greit, todėl teko apsilankyti pas gydytojus.“

Aktorius dėl vaidmens praeityje irgi yra numetęs svorio, bet jis tų vaidmenų nesiima tyčia.

„Mano tikslas nėra pamatyti, ar vieną dieną tapsiu nematomu, jei valgysiu mažai, - sako C.Bale'as. - Nesiimu darbo džiaugdamasis, jog turėsiu keisti sudėjimą. Sužinojęs apie tokį reikalavimą vaidmeniui greičiau jau nusikeiksiu.“

Suliesėjimas ar sustorėjimas dėl vaidmens filme gali turėti neigiamų pasekmių sveikatai, bet tai yra Holiudo žvaigždžių kasdienybė. Ekstremalios kūno transformacijos padeda sulaukti kritikų pripažinimo.

Natalie Portman laimėjo Oskarą už vaidybą filme „Juodoji gulbė“. Ji numetė 9 kilogramus ir kiekvieną dieną po penkias valandas mokėsi šokti.

Matthewas McConaughey'as irgi apdovanotas – jis atsikratė 10 kilogramų, kad galėtų vaidinti AIDS pacientą „Dalaso klube“.

Tomas Hanksas dėl vaidmens filme „Prarastasis“ prarado 23 kilogramus. Jis vaidino po lėktuvo katastrofos išgyvenusį žmogų.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.