Vyrai sporto salėje: mergišius ir kiti tipai

Gandras kiekvieną pirmadienio vakarą padaro krūtinės ir dvigalvių raumenų treniruotę ir vėl salėje pasirodo kitą pirmadienį. Dėl tokios treniruočių programos specifikos jo kojos plonos kaip gandro.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 9:18 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:53 AM

Vyrų stereotipai Veidrodėlis arba mergišius yra 15–25 metų vaikinas, treniruojantis tuos raumenis, kuriuos, nenusimovęs kelnių, gali matyti veidrodyje. Tai yra krūtinė, pečiai, rankos ir pilvo presas. Labai retai jis dar atlieka kokį nors pratimėlį nugarai. Į salę eina tam, kad vėliau galėtų kabinti merginas.

Gandras kiekvieną pirmadienio vakarą padaro krūtinės ir dvigalvių raumenų treniruotę ir vėl salėje pasirodo kitą pirmadienį. Dėl tokios treniruočių programos specifikos jo kojos plonos kaip gandro.

Pokalbių vedėjas tarp vyrų nėra labai dažnas egzempliorius, bet labai įkyrus. Jis nori pakalbėti apie viską: treniruotes, motociklus ir gyvenimą apskritai. Jis gali prieiti ir pradėti pokalbį ne tik Jums ilsintis, bet ir atliekant paskutinius pakartojimus. Jam stinga nuovokos ir kada pokalbį baigti, tad jei būsite mandagūs ir jo neignoruosite, Jūsų treniruotė gali užtrukti valanda ilgiau nei planavote. Aš pats mandagumu ir tolerancija nepasižymiu.

Boksininkas. Man labai patinka ši sporto šaka ir aš pats vaikštau į bokso treniruotes. Bet negaliu suprasti, kodėl kovą su šešėliu, rankose laikant svarmenis, reikia atlikti treniruoklių salėje? Tai ne ta salė. Būtų tas pats, kas aš atlikčiau pritūpimus su štanga ant pečių sparingo metu.

Svarstyklių (yra toks Zodiako ženklas) tikslas – priaugti daugiau raumenų. Svarstyklių zodiako ženklo vyras pasisveria kiekvieną kartą atėjęs į salę ir būtinai randa ką nors, kam pasisako, kiek šiandien sveria. Tai labai mėgėjiškai sportuojantis vaikinas. Išmanantys ką daro žino, kad priaugti po kilogramą raumenų kas antrą dieną neįmanoma.

Sportiškas veidas su rūbais, sportbačiais, telefonu ir monetomis kišenėje sveria 70 kg, bet jo eisena, laikysena ir povyza tokia, lyg svertų gerokai daugiau nei 100 kg. Kiti išskirtiniai bruožai: rimta, rūsti, niekada nesišypsanti fizionomija. Jam taip pat nereikia šukų.

Šauklys. Nesvarbu, kokį svorį kelia ir kelintą pakartojimą atlieka, jis jaučia vidinį poreikį pasidalyti savo kančia su aplink esančiais.

Metikas mėgsta po atliktos serijos su trenksmu mesti svarmenis ant žemės, kad visi esantys aplink atsisuktų ir pamatytų, kiek jis kėlė.

Botanikai yra pora ar daugiau lieknų jaunuolių, ateinančių į salę kartu. Jie vienas kitą treniruoja, o kadangi treniruočių tikslas augti – augina. Mėgstamas botanikų pratimas yra štangos spaudimas gulint. Jie kelia pakankamai didelį svorį, kad jau nuo antro pakartojimo draugai galėtų padėti jį kelti. Botanikai taip pat pasižymi didele kūrybine energija. Jie išranda didelę dalį praktikoje, deja, nepasiteisinančių treniruočių sistemų ir teorijų.

Vaikščiotojas puikiai suderina svorių kilnojimą su pasivaikščiojimais. Jo treniruočių sistema atrodo taip: reikia užsidėti ant štangos svarmenis ir eiti 10 min. pavaikščioti po salę. Tada vėl tą patį pakartoti. Viename Vilniaus rūsyje, kur kartais sportuoju, vaikščiotojai turi ritualą, pagal kurį po salę vaikšto vorele vienas paskui kitą. Ėjimas taip pat tradiciškai vyksta prieš laikrodžio rodyklę.

Neįgalusis atlieka pačius sudėtingiausius ir efektyviausius pratimus, bet yra puikus pavyzdys, kaip negalima tų pratimų atlikti. Neįgalusis dėl savo neišmanymo, t. y. žinojimo, ką reikėtų daryti, bet nežinojimo, kaip tą tinkamai daryti, kelia didelę grėsmę savo sveikatai. Blogiausias neįgaliojo bruožas tas, kad jis kurčias ir trenerio pastaboms bei patarimams.

Presas yra vidutinio amžiaus vyriškis. Šiai amžiaus grupei priklauso dėl atsikišusio pilvo. Jis visą treniruotę sėdi pilvo presui skirtame treniruoklyje ir atlieka daugybę serijų tikėdamasis, kad taip mažina pilvą. Po pusmečio intensyvaus sėdėjimo pilvas vis dar toks pat.

Aerobikos vaikinas. Man atrodo, kad aerobikos užsiėmimai – moterų reikalas. Tačiau yra vyrų, mėgstančių eiti į grupinius moterų užsiėmimus. Galbūt ten būnant patogiau nužiūrinėti moteris? Kita vertus, yra ir mezgančių vyrų.

Klubo rėmėjas yra tas, kuris nusiperka sporto klubo mėnesinį abonementą ir ten ateina tik kartą. Kitą mėnesį jis šį ritualą pakartoja. Du mano pažįstami yra kelis kartus nusipirkę mėnesinį abonementą ir atėję vos kelis kartus mėnesio pradžioje; ir taip padarė du mėnesius iš eilės. Nuo tada juos tarpusavyje draugiškai vadinome klubo rėmėjais.

Lrytas.lt portalas skaitytojams pateiks šešiolika ištraukų iš A. Pauliukevičiaus knygos „TOBULAS KŪNAS“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.