Vilniaus Centro poliklinikoje – moderniausias tyrimų aparatas

Vilniaus Centro poliklinikoje pacientų diagnostikai pradėtas naudoti naujausios kartos, 1,5 teslos galingumo magnetinio rezonanso tomografas „Optima MR360“ („General Elektric“). Centro poliklinika yra vienintelė Lietuvos ambulatorinės sveikatos priežiūros įstaiga turinti tokį magnetinio rezonanso tomografą, kuriuo galės naudotis ne tik šios poliklinikos pacientai, bet ir kiti Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys asmenys. Šiandien Centro poliklinikoje vyko naujojo tomografo pristatymas sveikatos apsaugos sistemos valstybės institucijų ir žiniasklaidos atstovams.

Renginio metu buvo pademonstruotas „Optima MR360“ veikimas atliekant tyrimus Centro poliklinikos pacientei.<br>S.Masono nuotr.
Renginio metu buvo pademonstruotas „Optima MR360“ veikimas atliekant tyrimus Centro poliklinikos pacientei.<br>S.Masono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 3:19 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:33 PM

Renginio metu buvo pademonstruotas „Optima MR360“ veikimas atliekant tyrimus Centro poliklinikos pacientei. Parodyta, kad naujoji aparatūra suteikia galimybę išgauti detalų minkštųjų audinių ir vidaus organų vaizdą, per trumpą laiką atlikti tomografiją sudėtingiausiais rėžimais ir smulkiais pjūviais, o taip pat vienu metu atlikti tyrimą ir gaunamų vaizdų rekonstrukciją. Ji padeda greičiau ir tiksliau nustatyti pacientų diagnozę ir paskirti optimalų gydymą. Išskirtinė naujojo Centro poliklinikos tomagrafo ypatybė – jis gali tiksliai ir anksti aptikti sąnarių degeneracinius pakitimus. Poliklinikai pasirašius susitarimą su Valstybine ligonių kasa, tyrimai naujuoju aparatu draustiems privalomuoju sveikatos draudimu asmenims atliekami nemokamai.

„Naujoji magnetinio rezonanso sistema padės mums greičiau ir tiksliau nustatyti pacientų diagnozę ir paskirti optimalų gydymą. Galime atlikti galvos smegenų, stuburo, sąnarių, kaulų, kremzlinio audinio, dubens, urogenitalinės sistemos, pilvo organų, kitus tyrimus ir tai padaryti labai saugiai – be kenksmingo jonizuojančios spinduliuotės (radiacijos) poveikio žmogaus organizmui. Tyrimai vyks greičiau: jie truks trumpiau, galėsime aptarnauti daugiau pacientų; tiksliau: bus atliekami naudojant kontrastines medžiagas ir 7 kartus stipresnį magnetinį lauką; detaliau: galima anksčiau įžvelgti ligos pradžią, galimybė stebėti pokyčių procesą, greičiau matomas atsakas į gydymą“, – sakė Centro poliklinikos direktorius dr. Kęstutis Štaras.

Renginyje dalyvavusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pasidžiaugė, kad naujas, efektyviai veikiantis tomografas prisidės mažinant eiles ne tik Centro poliklinikoje. Išsitirti nauju aparatu galės ir kitų poliklinikų pacientai su siuntimais, o šią paslaugą apsidraudusiems asmenims apmokės teritorinė ligonių kasa.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas Centro poliklinikai linkėjo visada būti priekyje. „Visada esate priekyje pokyčių ir esate iš tų įstaigų, kurios neseka paskui, o atvirkščiai – yra pavyzdys daugeliui kitų įstaigų Vilniaus mieste ir Lietuvoje. O svarbiausia, pagrindiniai laimėtojai yra mūsų pacientai, kurie gauna gerą, kokybišką paslaugą vietoje ir laiku“, – pabrėžė meras.

Centro poliklinikoje jau nuo 2004 metų diagnostikai naudojama 0,23 teslos galingumo magnetinio rezonanso sistema „Signa Profile“. Ją poliklinika numato naudoti ir toliau, nes ji tinkama tam tikrais išskirtiniais atvejais – kai pacientas serga klaustrofobija, kai turi ypač didelį svorį, o taip pat ypač tinka mažiesiems pacientams – vaikams, nes tyrimo metu su jais gali dalyvauti ir šeimos nariai. Per 2014 metus su „Signa Profile“ buvo atlikta 3263 tyrimai.

Magnetinio rezonanso tomografija – vienas iš naujausių, pažangiausių ir saugiausių tyrimo metodų šiuolaikinėje medicinoje. Jos metu yra naudojamas stiprus magnetinis laukas ir radijo dažnių bangos, kurių pagalba išgaunamas detalus, gydytojui labai informatyvus vaizdas. Vienas magnetinio rezonanso tomografijos tyrimas atstoja daugybę kitų tyrimų, vizitų pas gydytojus ir sutaupo paciento laiką ir gali lemti gydymo sėkmę.

Naująją, apie 1,3 mln. eurų kainavusią magnetinio rezonanso sistemą „Optima MR360“ Centro poliklinika įsigijo paėmusi kreditą, dalį lėšų skyrė SAM iš valstybės investicijų programos. Pacientams, neapsidraudusiems privalomuoju sveikatos draudimu, tyrimas magnetinio rezonanso sistema „Optima MR360“ kainuoja 96,53 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.