Vilniečių sergamumas gripu vis dar didelis

Vilniaus visuomenės sveikatos centro duomenimis, Vilniaus apskrities gyventojų sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šiek tiek sumažėjo, tačiau išlieka aukštas. Praėjusią savaitę (8-ąją metų savaitę) bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 111,51 atv./10 tūkst. gyventojų, 7-ąją savaitę – 115,32 atv./10 tūkst. gyventojų.

Vilniaus mieste sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 8-ąją savaitę siekė 106,19 atv./10 tūkst. gyventojų, o gripo atvejai sudarė 4,1 proc.<br>123rf nuotr.
Vilniaus mieste sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 8-ąją savaitę siekė 106,19 atv./10 tūkst. gyventojų, o gripo atvejai sudarė 4,1 proc.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:45 AM

Gripo atvejai, kaip ir ankstesnę savaitę, sudarė 5,3 proc. visų apskrityje užregistruotų atvejų. Praėjusią savaitę užregistruota šiek tiek mažiau sergančių vaikų. Paprastai vaikai sudaro 60-70 proc. visų užregistruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Praėjusią savaitę sergantys vaikai sudarė 54,4 proc. Tikėtina, kad tai labiausiai susiję su mokinių atostogomis, kurių metu jie ir šiek tiek mažiau serga, ir mažiau kreipiasi į gydymo įstaigas. Vilniaus apskrityje dėl gripo ligoninėse gydomi iš viso 32 asmenys, 20 iš jų – vaikai iki 17 m. amžiaus.

Vilniaus mieste sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 8-ąją savaitę siekė 106,19 atv./10 tūkst. gyventojų, o gripo atvejai sudarė 4,1 proc.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad esant tokiam dideliam sergamumui verta pasisaugoti ir vengti kontakto su sergančiais (kosinčiais, čiaudinčiais) asmenimis, laikytis asmens higienos (dažnai plauti rankas), vėdinti patalpas, valyti jas drėgnuoju būdu. Pajutus į gripo panašius simptomus, reikėtų kreiptis į gydytojus ir laikytis jų nurodymų.

Gripo sezonas trunka ilgai – iki 20-tos metų savaitės, todėl saugantis gripo ir jo sunkių komplikacijų patartina nuo gripo skiepytis, ypač rizikos grupėms priklausantiems asmenims (65 m. ir vyresni asmenys, taip pat asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais; nėščiosios; asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose; sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai), kuriems vakcina yra nemokama. Dėl skiepų reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.