Išaiškėjo Santariškių klinikų geriausieji

Antradienį Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų kolektyvas susirinko kartu išklausyti sveikinimo žodžių, pagerbti tų, kurie kolegų išrinkti populiariausiais. Pirmą kartą geriausius iš geriausių rinko ne ligoninės administracija, o patys darbuotojai. Juos pagerbti atvyko sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Išaiškėjo Santariškių klinikų geriausieji.<br>D.Umbraso nuotr.
Išaiškėjo Santariškių klinikų geriausieji.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 5:53 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:00 PM

Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Kęstutis Strupas visiems nominantams įteikė po teminę, specialiai šiai progai skirtą olandų skulptorės Corry Ammerlaan-van Niekerk statulėlę „Dėkojame“, kuri simbolizuoja darnumą ir gausią šeimą, nuo didžiausio, iki mažiausio.

„Komandos formavimui turime įdėti nemažai pastangų. Komandoje būna daug vaidmenų: tai ir idėjų generatorius, ir vykdytojas, ir koordinatorius, ir komandos siela, ir vertintojas. Visi jie svarbūs ir reikalingi.

Todėl praėjusių metų pabaigoje mūsų Ryšių su visuomene grupėje gimė tokia iniciatyva – įtraukti visą kolektyvą į mūsų komandos formavimą ir per teigiamą pavyzdį paskatinti, pamotyvuoti geriausius mūsų kolektyvo narius, tuo pačiu pagerinant mūsų ligoninės organizacinę kultūrą“, – sakė K. Strupas.

Geriausiuosius Santariškių klinikų medicinos darbuotojus išrinko ne ligoninės administracija, o jie patys. Pirmiausia tokius žmonės medikai išsirinko savo centruose, o antrame etape už išrinktuosius balsavo visas gydymo įstaigos kolektyvas. Tokiu būdu buvo išrinkti 10 nominantų, penkioms nominacijų kategorijoms ir vienai – specialiai skirtai Vaikų ligoninei.

Pirmoji nominacija pavadinta Idėjų generatorius. Tai – žmogus, siūlantis naujas, genialias, inovatyvias idėjas. Nugalėtojai išrinkti du – Šeimos medicinos centro vadovas prof. dr. Vytautas Kasiulevičius. Jį kolegos apibūdino, kaip visuomet turintį idėjų, dėl darbo našumo ir kolektyvo išsaugojimo.

Antruoju laureatu tapo Valstybinio patologijos centro vadovas prof. dr. Arvydas Laurinavičius. Jis, anot pavaldinių – pasiūlo daugiausia inovatyvių idėjų. Esą tai, kas aplinkiniams gali pasirodyti iš fantastikos srities, jo visai negąsdina.

Visoms kliūtims randami išradingi sprendimai, pasitelkiamos inovatyvios priemonės. Šiam žmogui žodžio neįmanoma nėra. Yra tik klausimas Kaip greitai? Prabėga laikas ir visi šalia esantys įsitikina, kad neįmanoma virsta realybe.

Antroji nominacija – Komandos siela. Tai – kuriantis, formuojantis, sutelkiantis, uždegantis, palaikantis, atjaučiantis, išklausantis, geranoriškas žmogus. Nugalėtoja buvo išrinkta Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centro, 3-čiojo reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vyresnioji anestezijos ir intensyvios terapijos slaugytoja – slaugos administratorė Jūratė Mrazauskienė.

Ji Atėjusi į didelį, nusistovėjusį, su savo senomis tradicijomis kolektyvą, jį subūrė, išmokė naujų technologijų, naujos tvarkos, išbalansavo tarp senų ir naujų kadrų, įdiegė naują aparatūrą.

Trečioji nominacija – Tikrasis pašaukimas. Šiai nominacijai buvo pasiūlyta daugiausia darbuotojų – net 30. Nugalėtojais tapo Akušerijos ir ginekologijos centro skyriaus vedėjas Dr. Vilius Rudaitis bei Vaikų ligoninės Vaikų chirurgijos centro vyr. ordinatorius, vaikų chirurgas dr. Pranas Gurskas.

Ketvirtajai – Gerumo ambasadoriaus nominacijai atrenkamieji turėjo būti gėrio, sąžiningumo, kultūros propaguotojais ir skleidėjais. Nugalėtojomis buvo išrinktos dvi medikės, viena – iš suaugusiųjų, kita – iš vaikų ligoninės.

Santariškių klinikų Radiologijos ir branduolinės medicinos centro gydytoja radiologė Virginija Augaitienė pasak jos kolektyvo, visada suranda gerą žodį, išklauso, pataria.

Vaikų ligoninės Vaikų ortopedijos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Janina Mickevič dirba Vaikų ortopedijos skyriuje nuo pat jo įkūrimo. Kolegos tikino, jog ji rūpinasi ne tik visu personalu, bet ir kiekvienu pacientu.

Išskirtinė Vaikų ligoninės nominacija buvo pavadinta Vaikų numylėtinis. Į ją pretendavo 7 Vaikų ligoninės medikai. Nugalėtoju tapo Vaikų chirurgijos centro, Vaikų urologijos skyriaus gydytojas vaikų urologas Albertas Puzinas. Kolegos jį apibūdino, kaip mokantį tinkamai ir mielai bendrauti su sergančiu vaiku ir jo tėvais.

Paskutinė nominacija, kuriai buvo pasiūlyta 13 medikų iš klinikų bei Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės pavadinta Kolektyvo atradimu. Į ją pretendavo tie, kurie, anot jų pačių kolegų, netikėtai atsiskleidė profesinėje veikloje.

Nugalėtojais tapo taip pat du medikai: Povilas Smaliukas, dirbantis slaugytojo padėjėju SK Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centre bei Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Nijolė Ramonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.