ŽIV Rusijoje tampa nacionaline grėsme

Sparčiai didėjantis ŽIV infekcijų skaičius Rusijoje, medikų įsitikinimu, tampa grėsme šalies nacionaliniam saugumui. Per ateinančius 4-5 metus virusu infekuotų žmonių skaičius gali padvigubėti iki 2 mln., ketvirtadienį pareiškė gydytojas Vadimas Pokrovskis. Kovos su AIDS centro vadovas pareikalavo valstybinės strategijos, kad infekcijos plitimas būtų sustabdytas.

ŽIV dažniausiai užsikrečia nešvarius švirkštus naudojantys narkomanai.<br>123rf nuotr.
ŽIV dažniausiai užsikrečia nešvarius švirkštus naudojantys narkomanai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 15, 2015, 11:49 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 5:08 PM

Jis kaltino valstybę iki šiol iš esmės nieko nedarius, kad liga neplistų. ŽIV dažniausiai užsikrečia nešvarius švirkštus naudojantys narkomanai.

ŽIV infekuoti asmenys Rusijoje skundžiasi dėl medikamentų trūkumo. Oficialiais duomenimis, daugiau kaip 140 mln. gyventojų turinčioje šalyje užregistruota per 930 000 ŽIV užsikrėtusių asmenų. Tačiau manoma, kad tikrieji skaičiai yra daug didesni.

Nuo AIDS mirusių žmonių skaičius Rusijoje 2014-aisiais, palyginti su metais anksčiau, išaugo 10 proc. iki 24 416. „Padėtis blogėja“, – teigiama Kovos su AIDS centro pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.