Ambasadorienė S. Hunt: „Lietuvės turi gauti geriausią gydymą“

Krūties vėžys – daugybę viso pasaulio moterų palietusi liga, skiriasi tik jos diagnostikos ir ankstyvojo gydymo galimybės, sako Jungtinės Karalystės ambasadoriaus Davido Hunto žmona Sarah. Su šia klastinga liga kovojančioms Lietuvos moterims neabejinga S.Hunt aktyviai prisideda prie Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos rengiamo labdaros aukciono „Sužydėjusi viltis“, kuris šiemet vyks gegužės 30 d.

S.Hunt aktyviai prisideda prie Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos rengiamo labdaros aukciono „Sužydėjusi viltis“, kuris šiemet vyks gegužės 30 d.
S.Hunt aktyviai prisideda prie Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos rengiamo labdaros aukciono „Sužydėjusi viltis“, kuris šiemet vyks gegužės 30 d.
TV laidų vedėja, kulinarijos knygų autorė B.Nicholson sako prisidedanti prie labdaros aukciono, nes mano, kad moterys turi palaikyti vieną kitą.
TV laidų vedėja, kulinarijos knygų autorė B.Nicholson sako prisidedanti prie labdaros aukciono, nes mano, kad moterys turi palaikyti vieną kitą.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 20, 2015, 4:55 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 3:41 PM

Paklausta, kodėl savo laiką ir pastangas skiria Lietuvos moterų sveikatos problemoms, buvusi Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos (angl. International Women's Association of Vilnius, IWAV) tarybos pirmininkė S.Hunt sako, kad jai yra garbė skirti savo laiką ir padėti rinkti labdarą, kadangi akivaizdu, jog daugybė moterų, vyrų ir vaikų patiria didelius sunkumus.

„Kalbant apie krūties vėžį, tiesa, kad daugybė moterų visame pasaulyje yra paliestos šios ligos, tačiau skiriasi ankstyvosios diagnostikos ir gydymo galimybės. O tai gali turėti itin didelę įtaką išgyvenimo tikimybei.

Kadangi pati esu motina, moterų ir vaikų problemoms esu itin jautri, esu neabejinga kiekvienai progai padėti sprendžiant jų bėdas. Norėčiau, kad visos Lietuvos moterys turėtų galimybę gauti geriausią įmanomą gydymą, nesvarbu, kokios ligos jas kankina“, – kalba S.Hunt.

Septintus metus rengiamo labdaros vakaro „Sužydėjusi viltis“ (Blossom of Hope) tikslas – pagerinti ankstyvos krūties vėžio diagnostikos galimybes, suteikti paramą moterims, kovojančioms su šia klastinga liga. Labdaringame renginyje surinktos lėšos bus skiriamos krūties vėžio diagnozavimą ir gydymą palengvinančioms biopsinėms adatoms įsigyti. Šios adatos bus padovanotos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių onkologinėms ligoninėms.

„Krūties vėžys yra labai dažna liga ir, nelaimei, jos atvejų daugėja. Norėčiau, kad mintis apie krūties vėžį nekeltų tiek daug baimių ir nerimo, todėl tikiuosi, kad galime tai padaryti Lietuvos ligoninėms suteikdami papildomų medicininių reikmenų, skirtų krūties vėžio diagnostikai ir gydymui.

Remdami Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos iniciatyvą „Sužydėjusi viltis“ ir įsigydami nuostabių daiktų mūsų aukcionuose, mūsų svečiai gali pagelbėti mums padėti Lietuvos moterims“, – teigia S.Hunt.

Jau porą metų „Sužydėjusios vilties“ renginyje dalyvaujanti žinoma TV laidų vedėja, kulinarijos knygų autorė Beata Nicholson sako prisidedanti prie labdaros aukciono, nes mano, kad moterys turi palaikyti vieną kitą.

„Jos iš tiesų geriausiai supranta, o geroje moterų partnerystėje gali gimti didingi ir svarbūs dalykai. „Sužydėjusi viltis“ –nuostabus renginys. Žinau, kiek pastangų ir energijos reikia įdėti, rengiant tokias iniciatyvas. Visos tos moterys tai daro dėl kitų moterų, pasirenka savo laiką atiduoti svarbiam tikslui, nors galėtų gyventi patogų gyvenimą ir niekuo nesirūpinti.

Žinau, kad tos adatos tikrai pasiekia tuos, kam jų reikia, o ankstyva diagnostika yra vienas svarbiausių veiksnių, norint išsaugoti moterų, susidūrusių su vėžiu, gyvybes. Todėl su malonumu skiriu prizų, šiais metais siūlau įsigyti kulinarijos vakarėlį mano naujoje studijoje“, – mintimis dalijasi B.Nicholson.

Renginyje „Sužydėjusi viltis“ bus rengiami du aukcionai – „tylusis“ ir tradicinis, kurių metu aukciono dalyviams bus siūloma įsigyti poilsį prabangiuose viešbučiuose Budapešte, Romoje, Baltijos šalyse, juvelyrinius dirbinius išskirtiniam skoniui, meno kūrinius bei kitus vertingus daiktus.

Vakaras taip pat žada nustebinti išskirtiniais Ericos Jennings ir Victoro Diawaros projekto NO DJ’s, Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinės grupės „Jazz Island“ pasirodymais bei agento 007 Džeimso Bondo charizmos ir elegancijos motyvais.

Kasmet „Sužydėjusi viltis“ sutraukia apie 150 žmonių. Per pastaruosius šešis metus asociacija moterų kovai su krūties vėžiu skirtoms priemonėms skyrė 82 tūkst. eurų.

Daugiau informacijos apie renginį rasite: https://www.iwavilnius.com/

Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija yra labdaros organizacija, vienijanti užsienio ambasadorių bei verslininkų žmonas bei lietuves moteris. Oficialiai asociacija yra įregistruota 1998 metais ir nuo to laiko vykdo labdaringą, neatlygintiną veiklą. Pagrindiniai asociacijos labdaros renginiai „Sužydėjusi viltis“ bei Tarptautinę Kalėdų mugė Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.