Lietuva atlapojusi duris sergantiems ŽIV

Jungtinių Tautų AIDS programa (UNAIDS) ir Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regioninis biuras sveikina Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtinimą, kad Lietuvoje netaikoma jokių apribojimų žmonėms, gyvenantiems su ŽIV, atvykti į šalį, būti ir gyventi šalyje.

Lietuvoje netaikoma jokių apribojimų žmonėms, gyvenantiems su ŽIV, atvykti į šalį.<br>123rf nuotr.
Lietuvoje netaikoma jokių apribojimų žmonėms, gyvenantiems su ŽIV, atvykti į šalį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2015, 10:30 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 6:28 AM

Tarp jų – 2011 m. JT Generalinės asamblėjos politinė deklaracija dėl ŽIV ir AIDS, kurioje valstybės narės raginamos panaikinti visus esamus su ŽIV infekcija susijusius kelionių apribojimus, Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija, Lietuvos ratifikuota 1995 m., ir ES teisės aktai, užtikrinantys judėjimo laisvę. „Kiekvienas turėtų turėti galimybę mėgautis judėjimo laisvės teise, nepriklausomai nuo ŽIV užsikrėtimo būklės“, teigė UNAIDS Rytų Europos ir Vidurio Azijos regiono direktorius Vinay P. Saldanha. „UNAIDS sveikina Lietuvos patvirtinimą, kad ji laikosi savo tarptautinių įsipareigojimų.

UNAIDS ragina likusias 35 valstybes, teritorijas ir sritis visame pasaulyje, kurios vis dar taiko tuos apribojimus, imtis neatidėliotinų veiksmų siekiant panaikinti baudžiamuosius įstatymus ir praktiką, trukdančius sustabdyti AIDS epidemiją“. „Nėra jokių įrodymų, kad su ŽIV infekcija siejami kelionių apribojimai apsaugo visuomenės sveikatą arba padeda išvengti ŽIV plitimo“, kalbėjo dr. Zsuzsanna Jakab, PSO Europos regiono direktorė.

„Šis pranešimas rodo, kad visos Europos Sąjungos valstybės įgyvendino savo įsipareigojimą panaikinti su ŽIV infekcija susijusius apribojimus atvykti į šalį, pasilikti ar gyventi joje“. Kartu su šiuo teigiamu Lietuvos paaiškinimu, UNAIDS pateikia sąrašą 35 valstybių, teritorijų ir sričių, kuriose vis dar galioja įstatymai ir politika dėl su ŽIV infekcija susijusių apribojimų atvykti į šalį, būti ar gyventi joje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.