Nerimas dėl ketinimų visiškai uždrausti abortus Lenkijoje

Lietuvos Seimo narių grupė laišku kreipėsi į Lenkijos Seimo pirmininką Mareką Kuchinskį, reikšdama susirūpinimą, kad Lenkijos parlamente parengtas projektas dėl visiško abortų uždraudimo.

Lenkijoje svarstomas abortų draudimo sugriežtinimas, kad moteris, gydytojas ir visi jiems padėjusieji būtų baudžiami laisvės atėmimo bausme nuo 3 iki 5 metų<br>123rf.com
Lenkijoje svarstomas abortų draudimo sugriežtinimas, kad moteris, gydytojas ir visi jiems padėjusieji būtų baudžiami laisvės atėmimo bausme nuo 3 iki 5 metų<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-14 16:35, atnaujinta 2017-05-28 22:32

38 Seimo nariai reiškia didelį susirūpinimą dėl pastarųjų įvykių, susijusių su abortų draudimu, Lenkijoje.

Lenkija jau dabar turi vieną griežčiausių abortų teisinį reguliavimą, kuris leidžia moteriai nutraukti nėštumą trimis išskirtiniais atvejais: kai kyla grėsmė jos sveikatai ar gyvybei, kai nėštumas yra kriminalinės veikos pasekmė arba kai vaisius yra smarkiai pažeistas. Tai daro didelį poveikį moterims ir šeimoms, ypač neturtingoms ir neišsilavinusioms, tai verčia jas darytis nelegalius abortus arba dėl to vykti į užsienį“, – rašoma laiške.

Jame atkreipiamas dėmesys, kad nors oficiali Lenkijos statistika rodo, jog 2014 metais šalyje padaryta 1812 abortų, nevyriausybinės organizacijos teigia, kad nutrauktų nėštumų iš tiesų būna apie 80 tūkst. per metus, o pridėjus nelegalias procedūras ir užsienyje atliekamas procedūras, gali siekti net 200 tūkst. atvejų per metus.

Laišką Lenkijos Seimo vadovui pasirašė socialdemokratų, liberalų, konservatorių atstovai.

Lenkijoje svarstomas abortų draudimo sugriežtinimas, kad moteris, gydytojas ir visi jiems padėjusieji būtų baudžiami laisvės atėmimo bausme nuo 3 iki 5 metų. Taip pat planuojama nutraukti valstybės finansavimą pagalbiniam apvaisinimui ir atsisakyti skubios kontracepcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.