Medikai tėvams siūlė abortą, bet šie atsisakė. Kas nutiko po to?

Harietai Summerhill dar būnant motinos įsčiose, medikai siūlė atlikti abortą dėl prastos vaisiaus būklės. Tačiau dabar mergaitė atšventė dvejų metų gimimo dieną.

Mergaitė, medikų teigimu turėjusi mirti, atšventė gimimo dieną<br>123rf.com
Mergaitė, medikų teigimu turėjusi mirti, atšventė gimimo dieną<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 12:55 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:33 PM

Emai Summerhill ir jos vyrui Leightonui iš Pietų Velso buvo pasakyta, kad 20 savaičių vaisius turi plaučių arterijos atreziją – mirtiną įgimtą ydą. Dešinė mergaitės širdies pusė susiformavo netinkamai.

Nėštumo metu būsimieji tėvai buvo paraginti rinktis vieną iš trijų galimybių: nutraukti nėštumą, leisti gimusiai dukteriai numirti natūraliai arba pasiryžti pavojingai atvirai širdies operacijai.

Anksčiau kelis persileidimus iškentusiai porai nekilo abejonių. Jie pasirinko atlikti operaciją – procedūrą, suteikiančią bent menkiausią viltį, kad mergaitė išgyvens. Vos gimus Harietai, tėvai buvo įspėti, kad įgimta yda negali būti pagydyta ir ją turinčių vaikų gyvenimo trukmė ženkliai trumpėja.

Taip pat nukenčia ir vaiko gyvenimo kokybė. Tačiau mažylei jau sėkmingai atliktos dvi pirmosios operacijos, o tėvai nepraranda vilties ir laukia paskutinio procedūros etapo.

„Buvo sunku susitaikyti su mintimi, kad mūsų dukra turės tiek iškęsti vis dar būdama kūdikis. Tačiau, mes neturėjome kito pasirinkimo. Net ir žinodami, kad bet kada galime jos netekti, norėjome suteikti Harietai šansą“, – išgyvenimais dalinosi mergaitės motina.

Harieta reikiamą svorį pasiekė ir buvo išleista namo tik sulaukusi 10 savaičių. Per šį ligoninėje praleistą laiką jai buvo atlikta ir pirmoji operacija. Antrąją mergaitė išgyveno būdama 8 mėn. ir, praėjus vos 3 mėn. po atliktos operacijos, pradėjo vaikščioti.

Medikų teigimu, tikimybė, jog vaikas išgyvens visas tris operacijas, siekia vos 70 proc. Deja, nėra surinkta pakankamai duomenų apie ligą įveikusių pacientų gyvenimo trukmę ir kokybę sulaukus 20-ies metų ir daugiau.

Nepaisant to, ponas ir ponia Summerhiliai išlieka pozityvus ir tiki, kad jų dukteriai pavyks išgyventi. Jie žada daryti viską, kad palaikytų jos sveikatą stabilią iki 5 gimtadienio, kuomet Harietai bus atlikta paskutinė, trečioji, operacija.

„Tikimės, kad ateityje būsime įtraukti į širdies persodinimo laukiančių asmenų sąrašą. Deja, daugelis vaikų, kenčiančių nuo plaučių arterijos atrezijos, net nespėja sulaukti tinkamo amžiaus... Abudu su vyru suprantame, kad ateity laukia daug sunkesni laikai, tačiau dabar pakanka, kad galime stebėti, kaip mūsų dukra auga. Nors Harieta greitai pavargsta, esame laimingi, kad jai suteikėme galimybę džiaugtis gyvenimu“, – teigė Ema Summerhill.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.