Stebuklas: Lenkijoje pagimdė praktiškai mirusi moteris

[[ge:lrytas:lrytas:1449640]]

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 8:43 AM, atnaujinta May 28, 2017, 8:17 AM

„Tai retas atvejis – taip ilgai sėkmingai palaikyti nėštumą, kuris yra tokios ankstyvos stadijos, 17 ar 18 savaičių“, – sakė Barbara Krolak-Olejnik, vadovaujanti šalies pietuose esančio Vroclavo universitetinės ligoninės neonatologijos skyriui.

41 metų motina praėjusių metų pabaigoje greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežta į ligoninę, kur buvo nustatyta, kad jos smegenys žuvo dėl vėžio.

„Visa jos šeima norėjo, kad mes bandytume išgelbėti vaiką“, – sakė B.Krolak-Olejnik. Ji pridūrė, kad tas kūdikis, berniukas, gimė sausio mėnesį, 26-ąją nėštumo savaitę.

„Tai buvo ilga 55 dienų kova. Mes, gydytojai, norėjome, kad mažasis žmogutis užaugtų kaip galima didesnis, tačiau atėjo diena, kai iškilo realus pavojus jo gyvybei, tad nusprendėme dėl gimdymo (cezario pjūvio)“, – sakė ji.

Ką tik gimęs kūdikis svėrė vos kilogramą, bet po trijų mėnesių intensyviosios slaugos sveria beveik tris ir ką tik buvo išrašytas iš ligoninės „be jokių komplikacijų“ ženklų.

„Tačiau turime būti kantrūs, laukti ir pažiūrėti, kaip jis augs“, – sakė B.Krolak-Olejnik. Pasak jos, kūdikis yra maitinamas iš buteliuko ir kvėpuoja pats.

Motinos gyvybę palaikę aparatai kelios valandos po Cezario pjūvio operacijos buvo išjungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.