Ligoninėje velniop pasiųsta pacientė buvo neteisi

Kai kuriems Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės gydytojams prieš porą mėnesių surengtas tarnybinis patikrinimas. 46-erių pacientė Galina dėl galimai neatidaus šios ligoninės medikų darbo galimai patyrė didžiulę skriaudą.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-27 14:06, atnaujinta 2019-01-29 10:04

Jai skubos tvarka buvo atlikta operacija – laužytas netinkamai sugijęs dešinės rankos dilbio kaulas.

„Dabar mama po operacijos, sutrupėję kaulai sutvirtinti vielutėmis. Iš pat pradžių reikėjo daryti operaciją, o ne gipsą dėti. Todėl dėl šios situacijos kaltas priėmęs gydytojas Antanas Pukėnas. Aš be žodžių, kas per gydytojas“, – portalui lrytas.lt tuomet sakė sužalotosios duktė E.M.

Moters mama balandžio 20 d. nukrito ir susilaužė ranką. Į ligoninę nuvyko su greitąja, kur, pasak E.M., nepagrįstai buvo nustatyta, kad ji neblaivi. „Ligoninėje nereikėjo pūsti į alkotesterį ar priduot kraujo girtumui nustatyti. Pažiūrėjo gydytojas Antanas Pukėnas, „nuskanavo“ savo akimis – girta. Keista, kam tie įstatymai reikalingi blaivumui nustatyti? Kai galima tiesiog atspėti ar neatspėti“, – piktinosi moteris.

Tuomet ji skundėsi, kad minėtos įstaigos traumatologijos skyriaus vedėjas jas su mama pasiuntė velniop.

Visą seniau lrytas.lt publikuotą istoriją galite perskaityti čia.

Tačiau pakartotinė operacija, tik pas kitą mediką, lrytas.lt žiniomis, buvo atlikta toje pačioje VšĮ Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Jos specialistė ryšiams su visuomene portalą šiandien informavo, kad tarnybinio patikrinimo išvada skelbia, jog „pacientei suteikta kokybiška medicinos pagalba, atitinkanti teisės aktų reikalavimus. Girtumo diagnozė nustatyta pagrįstai, vadovaujantis teisės aktų reikalavimais“.

Pacientės dukra situaciją po pateiktų išvadų komentuoti atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.