Gimstančių mažylių ir jų mamų sveikatai - parama iš Šveicarijos

Penkerius metus įgyvendinto Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos sveikatos srityje projekto „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros paslaugų gerinimas Lietuvoje“ rezultatai reikšmingi. Patiems mažiesiems pacientams bei jų mamoms, nesvarbu, kur jie gyvena – sostinėje, ar atokiame mūsų šalies miestelyje, teikiamos vienodos kokybiškos bei aukščiausio lygio šiuolaikiškos paslaugos. Šiam kilniam tikslui pasiekti buvo panaudota 27 mln. Eurų Lietuvos ir Šveicarijos paramos lėšų.

Penkerius metus įgyvendinto Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos sveikatos srityje projekto „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros paslaugų gerinimas Lietuvoje“ rezultatai reikšmingi.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Penkerius metus įgyvendinto Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos sveikatos srityje projekto „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros paslaugų gerinimas Lietuvoje“ rezultatai reikšmingi.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2017, 11:00 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:17 PM

„Šis projektas – tikra pažangos „revoliucija“ Lietuvos akušerijos ir neonatologijos srityje, – dėkodamas kolegoms iš Šveicarijos teigė Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Gedeminas Aleksonis. – Įsigyta naujausių modelių, pasaulyje pripažintos ir plačiai naudojamos, kokybiškos bei ilgai tarnausiančios medicinos įrangos toms gydymo įstaigoms, kur prasideda mūsų šalies ateitis, kur gimsta mažyliai ir, kartu su savo mamytėmis, gauna visas būtiniausias Europos ir pasaulio lygio paslaugas“.

27 Lietuvos ligoninės, teikiančios sveikatos priežiūros paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams, už daugiau kaip 21,4 mln. Eur. aprūpintos būtinąja medicinos įranga, aparatūra visuotinėms patikroms vykdyti bei naujausiomis technologijomis specializuotoms akušerinėms ir neonatologinėms paslaugoms teikti. 3 modernūs, erdvūs ir patogūs reanimobiliai su modernia, specialiai naujagimiams transportuoti skirta įranga perduoti 3-ims didžiausioms Lietuvos ligoninėms: Vaikų ligoninei (VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialui), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninei Kauno klinikoms ir VšĮ Klaipėdos universitetinei ligoninei.

Parengtos 72 akušerijos ir neonatologijos diagnostikos ir gydymo metodikos – unikalus skirtingus gydytojus specialistus jungiančio komandinio darbo pavyzdys. 4 257 dalyviai iš 32 Lietuvos ligoninių, kėlė kvalifikaciją moderniuose mokymuose. Visoms mokymų veikloms buvo skirta net 2,1 mln. Eur.

Sukurta Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos duomenų tvarkymo informacinė sistema. Joje automatizuotai renkami, kaupiami, saugomi bei analizuojami klinikiniai duomenys ir asmeninė informacija apie nėščiąsias, gimdyves ir naujagimius, registruojama, vykdoma jų paieška.

Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programoje sveikatos srityje dalyvavo ligoninės, išsidėsčiusios per visą Lietuvos teritoriją ir teikiančios akušerijos bei neonatologijos paslaugas, t. y. Alytaus, Kauno, Kėdainių, Klaipėdos, Marijampolės, Mažeikių, Pasvalio, Panevėžio, Raseinių, Šiaulių, Telšių, Tauragės, Trakų, Ukmergės, Utenos, Visagino, Vilkaviškio, Vilniaus miestų ligoninės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.