Šokiruojantis pareiškimas: dar šiemet pabandys nugalėti mirtį

Pirmieji bandymai atgaivinti mirusį žmogų prasidės dar šiemet. JAV valstijoje Filadelfijoje įsteigta kompanijos Bioquark atstovai dar prieš metus nurodė netikintys, kad mirtis – negrįžtama būsena, todėl nusprendė atlikti bandymus ir iš numirusiųjų prikelti numirusįjį, pranešė dailymail.co.uk.

 Bandys atgaivinti numirėlius.<br> 123rf.com nuotr.
 Bandys atgaivinti numirėlius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 8:13 AM

Eksperimentui visiškai nauju metodu bus panaudojamos kamieninės ląstelės. Pasak kompanijos vadovo Iro Pastoro, jis bus išbandomas Lotynų Amerikos valstybėse.

Tam, kad žmogus būtų paskelbtas mirusiu, jis turi patirti smegenų mirtį. I.Pastoras teigia, kad jos kompanija išrado injekcijas, kurios galės „perkrauti“ mirusias smegenis ir jas atgaivinti. Būtent jas jie planuoja išbandyti dar šiais metais prieš tai jų nebandydami ant gyvūnų.

Šie bandymai iš pradžių turėjo būti atliekami Indijoje. Tačiau praėjus vos porai dienų po tokių ketinimų paskelbimo, Indijos medicinos tyrimų konsulatas uždraudė tolesnį plano įgyvendinimą ir eksperimentams pasiūlė susirasti kitą auką.

Bandymas bus atliekamas trimis etapais. Iš pradžių potencialūs kūnai bus patikrinti magnetiniu rezonansu. Taip bus ieškoma minimalių požymių, kad atgaivinimo procesas iš viso įmanomas.

Vėliau iš „paciento“ kraujo bus išskiriamos kamieninės ląstelės ir sušvirkštos atgal į jo kūną. Galiausiai, į jo jo stuburo smegenis būtų sušvirkšta dozė peptidų.

Po šių procedūrų seks 15 dienų laikotarpis, kurio metu bus stimuliuojam paciento nervai įvairiais lazeriais, jo būklę nuolat stebint profesionalams.

Sutikimo atlikti procedūrą klausimas kiek sudėtingesnis. Pacientai šioje situacijoje balso neturi, kadangi teoriškai jie yra mirę. Tačiau pastaruoju metu pasikeitė mirties apibrėžimas. Anksčiau mirusiu būdavo laikomas asmuo, kurio širdis nustoja plakti, jis nebekvėpuoja ir nebeatsako į išorinius dirgiklius.

Šiandien jais laikomi asmenys, kurių smegenys nustoja reaguoti į aplinką.

I.Pastoras teigė, kad šie bandymai bus atliekami būtent ant tų pacientų, kurių smegenys nustojo veikti, tačiau kitų organų veikla yra vis dar palaikoma aparatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.