Geros naujienos: gripas traukiasi iš Lietuvos

Sergamumas gripu šalyje mažėja trečią savaitę iš eilės, beveik pusė gripo epidemiją paskelbusių savivaldybių ją atšaukė, informuoja Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

 Iš didmiesčių epidemiją atšaukė tik Panevėžys.<br> 123rf nuotr.
 Iš didmiesčių epidemiją atšaukė tik Panevėžys.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2018, 4:05 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:27 PM

Centro duomenimis, epidemiją jau atšaukė 14 iš 33 savivaldybių, kuriose ji buvo paskelbta.

Gripo epidemija tęsiasi 19-oje savivaldybių. Iš didmiesčių epidemiją atšaukė tik Panevėžys.

Vasario 26 – kovo 4 dienomis bendras sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis buvo 102,9 atvejų 10-čiai tūkst. gyventojų, savaite anksčiau sergamumas siekė 123,5 atvejo 10-čiai tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo rodiklis registruotas Šiaulių, didžiausias – Klaipėdos administracinėje teritorijoje.

Vasario 26 – kovo 4 dėl gripo į ligoninę paguldyti 142 asmenys, iš jų – dvylika kūdikių iki dvejų metų, 54 vaikai, kiti – suaugusieji. Ligoninėje gydytos trys nėščiosios. Šeši asmenys gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai ligoninėje gydytų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

Iš viso šio gripo sezono metu registruota vienuolika mirties nuo šios ligos atvejų.

Gripo epidemija Vilniuje atšaukiama nuo rytojaus

Geros žinios vilniečiams – sostinėje nuo kovo 8 d. skelbiama gripo epidemijos pabaiga. Epidemija Vilniuje buvo paskelbta vasario 9 d. ir tęsėsi beveik mėnesį.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, sergamumas gripu Vilniaus mieste ir apskrityje pastarosiomis savaitėmis mažėjo: per praėjusią savaitę (vasario 26 d. – kovo 2 d.) sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis mieste buvo 107,3 atvejai 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudarė 8,9 proc. bendro sergamumo.

Tikimybė užsikrėsti ir susirgti gripu žymiai sumažėjo, tačiau neišnyko, todėl vilniečiams ir toliau rekomenduojama nepamiršti laikytis elementarių profilaktikos priemonių: dažnai plauti rankas, ypač po apsilankymų viešose vietose, vengti čiaudinčių, kosinčių ir kt.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis šiandien pasirašė įsakymą, skelbiantį gripo epidemijos pabaigą Vilniuje nuo kovo 8-osios dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.