Vartotojų teisių gynėjai: nesaugios kosmetikos pasitaiko net ir vaistinėse

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba pernai nustatė aštuonis atvejus, kai prekybos vietose buvo nesaugūs kosmetikos gaminiai, šiemet per tris mėnesius jau buvo panašus kiekis tokių atvejų.

Nesaugios kosmetikos galima rasti net vaistinėse.<br>D.Umbraso nuotr.
Nesaugios kosmetikos galima rasti net vaistinėse.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-27 13:40

„Aptikti aštuoni produktai praėjusiais metais, ir tai yra dėl neleistinų, uždraustų medžiagų naudojimo, kadangi į ingredientų sąrašą yra įtraukta ta medžiaga (...). Yra ir prekybos centruose, yra ir vaistinėse, yra ir turguje. Turguje, aišku, daugiau tokių įvykių“, – žurnalistams antradienį sakė tarnybos atstovė Ingrida Stulgienė.

Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje ji pažymėjo, kad baudos veiksmingesnės mažmenininkams, tuo metu didesni prekiautojai jų poveikio nelabai jaučia.

„Jau šiemet per tris mėnesius yra panašus kiekis (pažeidimų)“, – sakė I. Stulgienė.

Tarp pernai nustatytų nesaugių kosmetikos priemonių – lenkiškas įdegio skatinamasis losjonas „Kolastyna“, baltarusiškas kremas „Roskošnoje pitanije“, vokiškas kūno losjonas „Laura Vandini cashmere“. I. Stulgienė teigė, kad nesaugūs produktai – ne tik iš trečiųjų šalių ir ne tik patys pigiausi.

Specialistai spaudos konferencijoje aiškino, kad nesaugios, pavyzdžiui, būna konservantų proporcijos, nesaugiais pripažįstami atvejai, kai kosmetikoje naudojami hormonai, kurie gali būti naudojami tik kaip vaistai. Tokios kosmetikos naudojimas gali būti pavojingas sveikatai.

Sveikatos apsaugos viceministro Algirdo Šešelgio vertinimu, nustatytų pažeidimų kiekis nėra labai didelis.

„Keli produktai per metus, kaip buvo paminėta, kad per 2017 metus – aštuoni produktai, tai aš nemanau, kad iš tūkstančių produktų aštuoni būtų labai didelis kiekis. Ir tai jie yra išgaudomi“, – žurnalistams teigė viceministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.