Tai turbūt patys šlykščiausi moksleivių pietūs: tokio maisto neėstų net šuo

Lietuvoje vis nerimsta kalbos apie moksleivių maitinimą. Teigiama, kad, pakeitus įprastus vaikams patiekalus neva sveikesniais, dalis maisto tiesiog nukeliauja į šiukšlių dėžę.

Štai tokį patiekalą pietums gavo vienos Škotijos mokyklos moksleiviai.<br> Facebook nuotr. 
Štai tokį patiekalą pietums gavo vienos Škotijos mokyklos moksleiviai.<br> Facebook nuotr. 
Štai tokį patiekalą pietums gavo vienos Škotijos mokyklos moksleiviai.<br> Facebook nuotr. 
Štai tokį patiekalą pietums gavo vienos Škotijos mokyklos moksleiviai.<br> Facebook nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 9, 2018, 2:19 PM, atnaujinta Oct 9, 2018, 3:01 PM

Panašu, kad problemų dėl mokinių maitinimo kyla ne tik mūsų šalyje. Štai vienai mamai iš Jungtinės Karalystės socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijus pietų, kuriuos duoda jos dukros mokykloje, nuotrauka, kilo tikra audra internete.

Moksleivės pietus žmonės lygino su kalinių maistu, o nuotrauka pasidalijusi mama spėjo, kad tokio maisto neįsiūlytum net ir šuniui.

Nuotraukoje, padarytoje Škotijos miesto Danžio Šv. Pijaus pradinėje mokykloje, matyti išties apetito nežadinantis vaistas: atgrasiai atrodančios dvi vos apvirtos dešrelės ir pora virtų bulvių, plūduriuojančių keistame gličiame padaže bei neaiškus desertas.

Nuotraukai pasklidus internete tėvai tiesiog įsiuto ir teigė ketinantys vaikams verčiau įduoti pačių suruoštą lauknešėlį, kad netektų valgyti tokio mokyklos maisto.

Nuotrauka pasidalijus mama, pasivadinus Gemz OG, rašė socialiniame tinkle „Facebook“: „Tai – net ne pokštas. Toks š..as Šv. Pijaus mokykloje duodamas mūsų vaikams.“

Kalbėdama apie savo dukrą, kuriai buvo patiektas šitoks patiekalas, mama pridūrė: „Nenuostabu, kad ji manęs kasdien prašo pinigų, kad su draugais galėtų nueiti į parduotuvę.

Ji tikrai to nevalgo. Nuo šiol ji valgys tik atsineštus pietus.

Turėtumėte jausti suknistą gėdą, duodami šį š..ą mūsų alkaniems ir augantiems vaikams. Nuoširdžiai sakau, kad aš to net savo šuniui neduočiau“, – rašė įsiutusi mama.

Dandžio miesto tarybos atstovas patvirtino, kad nuotrauka nesuklastota ir pridūrė, kad ketina apie tai pasikalbėti su maisto tiekėjais „Tayside Contracts“, rašoma britų naujienų portale „Mirror“.

„Tayside Contracts“ atstovas visa tai pakomentavo taip: „Mūsų meniu ir receptai kuriami subtilios meniu kūrimo komandos, konsultuojantis su moksleiviais ir kitais tarpininkais.

Patys moksleiviai išsirenka, kas turėtų būti įdėta į kiekvieno lėkštes.

Mūsų dešrelės ir mėsainiai pagaminti pagal mūsų mėsininko pateiktus reikalavimus. Juose sumažintas riebalų ir druskos kiekis, siekiant užtikrinti, kad būtų sveikesni ir atspindėtų Škotijos vyriausybės reikalavimus.

„Tayside Contarcts“ kokybės valdymo sistema sukurta taip, kad būtų užtikrinta aukšta patiekalų, gaminamų mokykloms, kokybė.

Jeigu atsirado kažkokių bėdų dėl patiekalų, mes jas visiškai ištirsime ir išspręsime“.

Moksleivės pietų nuotrauka šokiravo ir kitus tėvus.

Vienas „Facebook“ vartotojas parašė: „Kai kurie vargšai vaikai badauja ir šitas š..as greičiausiai yra viskas, ką jie gauna. Aš nuoširdžiai negaliu patikėti, kad taip vaitinami šių dienų ir amžiaus vaikai“.

Kitas vartotojas parašė: „Nesistebiu, kad grįžę iš mokyklos vaikai kasdien skundžiasi, kad yra alkani. Aš tokio š..o nevalgyčiau, jeigu man tokį patiektų“.

Dar vienas komentaras: „Tai – ne maistas. Tie, kurie tiekia šį taip vadinamą maistą, turėtų būti uždaryti, o tarybai turėtų būti gėda, kad to nepastebi. Gėda!“

Kitas komentatorius parašė: „O dieve, negaliu patikėti, kad suaugęs žmogus galėtų tai kam nors patiekti. Dešrelės atrodo žalios. Tai net ne maistas. Esu šokiruotas“.

„Atrodo, kaip kalinių maistas“, – pastebėjo dar vienas komentatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.