Rasa Karmazaitė. Blaivintojas Aurelijus Veryga prarado ryžtą

Skęstančiųjų gelbėjimas – jų pačių reikalas. Tokį signalą pasiuntė Aurelijus Veryga, kai Lietuvoje, Ukrainoje, Lenkijoje ir kitose šalyse kilo tymų protrūkis.

 R.Karmazaitė.
 R.Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-27 07:06

Ministras paragino nekelti panikos – pasirodo, nėra užsakyta tiek vakcinų, kiek gali būti suaugusiųjų, norinčių vėl pasiskiepyti. Tokių padaugėjo pasklidus žiniai, kad sunki liga į patalą paguldė šimtus lietuvių, tarp jų – „Rondo“ lyderį A.Ivanauską-Farą.

Pranešimų apie tymų atvejus daugėja, bet užsakyti vakcinų neskubama. Mat A.Veryga nežino, kiek mūsų šalyje yra tokių, kurie jau neturi šiai ligai imuniteto. Tokie duomenys dar tik pradėti rinkti. Todėl jei pacientai nori tai išsiaiškinti greičiau, turėtų patys susimokėti už tyrimus.

Sveikatos apsaugos ministeriją žinia apie tymų protrūkį, atrodo, užklupo netikėtai. Nors signalų šalyje buvo ir anksčiau – po kelias dešimtis ligos atvejų kasmet.

O gal ministras šiai problemai paprasčiausiai neturėjo laiko, nes buvo labai užsiėmęs masiniu tautos išblaivinimu?

Kurpdamas naujus draudimus – ypač dėl alkoholio – psichiatras rodė išskirtinę kovinę dvasią.

Tačiau mūšyje su skiepų priešininkais A.Verygai pritrūko ryžto. Užuot ėmęsis skubių prevencinių priemonių, susirūpinęs visuomenės švietimu, ministras pabūgo, kad jį apšauks policinės valstybės statytoju.

Tuo netruko pasinaudoti sąmokslo teorijų kūrėjai. Socialinius tinklus užtvindė jų praregėjimai, esą „skiepais Amerika nori išnaikinti Europos gyventojus“, „virusus į orą paleidžia farmacininkai“, „tymai apsaugo nuo kelių vėžio rūšių“.

Tačiau visus juos pranoko valstiečių partijos viršūnių atstovas, fizinio lavinimo mokytojas D.Kepenis.

Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkas tiesiai iš Seimo salės paskelbė, kad skiepuose yra moterų abortuotų kūdikių ir beždžionių ląstelių, o 11-metės mergaitės neva paskiepijamos ne nuo žmogaus papilomos viruso, o nuo paleistuvystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.