Darbą pradeda naujasis Valstybinės ligonių kasos vadovas G. Kacevičius

Ketvirtadienį darbą pradeda naujasis Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovas Gintaras Kacevičius, iki šiol ėjęs Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiojo patarėjo pareigas.

 Naujasis Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovas Gintaras Kacevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Naujasis Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovas Gintaras Kacevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 10:17 AM, atnaujinta Mar 28, 2019, 10:39 AM

Ministras Aurelijus Veryga teigia, kad VLK vadovo pagrindinė užduotis bus toliau plėtoti paslaugų ir vaistų kompensavimą.

„Daugelis pacientų jau pajuto naudą įsigydami kompensuojamus vaistus ir gaudami naujai kompensuojamas paslaugas. Naujų tolimesnių sprendimų laukia visi sveikatos sistemos dalyviai – tiek pacientai, tiek medikai“, – teigė A. Veryga.

G. Kacevičius, įgijęs gydytojo profesinę kvalifikaciją biomedicinos mokslų srityje, dirbo gydytoju ir ambulatorijos vedėju, dalyvavo įgyvendinant įvairius tarptautinius projektus.

Jis 1998–2004 metais vadovavo Vilniaus teritorinei ligonių kasai, 2008–2018 metais buvo VLK Kainų ir klasifikacijų departamento vadovas, taip pat pusantrų metų laikinai vadovavo VLK.

Pastaruoju metu G. Kacevičius buvo Europos Sąjungos Dvynių projekto „Parama įgyvendinant privalomojo sveikatos draudimo sistemą Azerbaidžane“ konsultantas privalomojo sveikatos draudimo įdiegimo klausimais.

Nuolatinio VLK vadovo klausimas spręstas nuo 2014-ųjų, kai nuo pareigų po tuomet nepalankaus teismo sprendimo piktnaudžiavimo byloje buvo nušalintas ilgametis ligonių kasų vadovas Algis Sasnauskas. Užsitęsus teisminiams procesams, buvo skiriami laikini vadovai, pirmasis jų buvo G. Kacevičius.

2017-aisiais VLK direktoriaus konkursą buvo laimėjusi Jūratė Sabalienė, tačiau pernai A. Sasnauskas buvo išteisintas ir gegužės pabaigoje grąžintas į vadovus, J. Sabalienė perkelta į kitas pareigas. Liepą A. Sasnauskas vėl atleistas, įstaigai laikinai iki šiol vadovavo direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Zaksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.