Dėl keisto pojūčio ausyje vyras kreipėsi į gydytoją: radinys viduje – lyg iš siaubo filmo

Vienas vyras kreipėsi į gydytojus, kad jie ištirtų, kodėl jis jaučia keistą ir niežtintį „ropojimo pojūtį“ ausyje. Tai, ką pagaliau pavyko aptikti, apžiūrėjus jo ausies landą, daugeliui gali atrodyti kaip didžiausias košmaras.

Į žmonių ausis vabzdžiai įsiropščia, tiesą sakant, ne taip ir retai, kaip galbūt norėtume.<br> 123rf nuotr. 
Į žmonių ausis vabzdžiai įsiropščia, tiesą sakant, ne taip ir retai, kaip galbūt norėtume.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2019, 7:16 PM, atnaujinta May 15, 2019, 7:41 PM

Kinijos Dizangsu provincijos gyventojas dėl keisto pojūčio kreipėsi į Jangdžou universitetinę ligoninę, pranešė „News 18“. Jos gydytojai pacientą apžiūrėjo, bet iš karto nepastebėjo negalavimų priežasties, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, buvo patogiai ausyje įsikurdinęs ir spėjęs nusimegzti tinklus voras.

„Nepastebėjau to, apžiūrėdamas ausį be instrumentų, – aiškino daktaras Zhang Pan „News 18“. – Tačiau pasitelkęs endoskopą aptikau viduje mažą voriuką“.

Gydytojas visų pirma pasistengė netikėtą ausies gyventoją ištraukti pincetu, bet šiam pavyko išsisukti. Tada LOR specialistas nusprendė voriuką iš ausies išplauti. Taigi jis į vyro ausį įlašino keletą lašiukų skysčio ir tuo pat metu filmavo, kas vyksta.

Štai filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip voriukas sprunka iš savo užtvindytų namų:

Į socialinius tinklus vėliau įkeltas vaizdelis, kaip ir galite numanyti, pašiurpino Kinijos internautus. Vienas jų prisipažino, kad jam net ėmė niežėti ausis, pamačius filmuką. Kitam gi kilo logiškas klausimas, kuo viduje apsigyvenęs voras ketino misti.

Į žmonių ausis vabzdžiai įsiropščia, tiesą sakant, ne taip ir retai, kaip galbūt norėtume.

„Esu matęs vorų, mezgančių tinklus ausies kanale, mažos kandys ir kiti skraidantys vabzdžiai ten taip pat gali patekti, – SELF portalui sakė Niujorko universiteto Langone'o medicinos centro mokslų daktaras Erichas Voigtas, komentuodamas atvejį, kai moters ausyje devynioms dienoms apsigyveno tarakonas. – Tarakonai paprastai užstringa viduje ir braižo ausies būgnelį priekinėmis kojomis“.

Kitas įsimintinas atvejis buvo, kai vyras iš Indijos kreipėsi į gydytojus dėl niežtinčios ausies ir medikai rado landoje apsigyvenusį didžiulį svirplį.

Skausmingai didelio sutvėrimo ištraukimas buvo nufilmuotas. Bet įspėjame, kad vaizdelis ganėtinai žiaurus:

„Šie padarai yra invazinės rūšies atstovai, aptinkami visame pasaulyje, – tuo metu portalui „Daily Star“ komentavo universiteto lektorius ir bestuburių ekspertas Michealas Sweetas. – Jie mėgsta šiltus kraštus ir dienomis slepiasi. Tikėtina, kad svirplys įsiropštė į vyro ausį, kol šis miegojo ir ten ketino tik pasislėpti iki nakties“.

Voras taip pat greičiausiai tiesiog ieškojo mielos, ramios vietelės gyventi ir jam tikrai nerūpėjo, kad apsigyveno žmoguje.

Parengta pagal „IFLScience“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.