Garsus psichologas po siaubingos žinios paguldytas į reabilitacijos ligoninę

Garsus kanadietis psichologas Jordanas Petersonas (57 m.), populiaraus pasaulinio bestselerio „12 gyvenimo taisyklių: chaoso priešuodis“, sulaukusio daug skaitytojų dėmesio ir Lietuvoje, autorius, buvo paguldytas į reabilitacijos ligoninę Niujorke. Tai atskleidė psichologo, dažnai kritikuojančio politinį korektiškumą, duktė Mikhaila Peterson vaizdo įrašo platformoje „YouTube“.

Garsus kanadietis psichologas Jordanas Petersonas (57 m.), populiaraus pasaulinio bestselerio „12 gyvenimo taisyklių: chaoso priešuodis“ autorius buvo paguldytas į reabilitacijos ligoninę Niujorke.<br>Gage Skidmore (Wikimedia) ir V.Ščiavinsko nuotr.
Garsus kanadietis psichologas Jordanas Petersonas (57 m.), populiaraus pasaulinio bestselerio „12 gyvenimo taisyklių: chaoso priešuodis“ autorius buvo paguldytas į reabilitacijos ligoninę Niujorke.<br>Gage Skidmore (Wikimedia) ir V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 8:43 AM

Ligoninėje psichologas bando atsikratyti priklausomybės klonazepamui – vaistui, skirtam gydyti nerimo sutrikimus.

„Niekada nemačiau savo tėčio tokio, – sakė 27-erių metų M.Peterson, dėl autoimuninių ligų valganti vien tik mėsą ir nieko daugiau. – Jam dabar sunkus laikas. Man dėl to plyšta širdis“.

J.Petersonas pradėjo vartoti priklausomybę sukeliančius vaistus, kad numalšintų įtampą, kilusią po to, kai jo žmonai šiemet buvo diagnozuotas vėžys ir kiti sveikatos sutrikimai.

Anot Mikhailos, jis bandė visiškai liautis vartoti klonazepamą šią vasarą, sužinojęs, kad jo žmona Tammy Roberts „stebuklingai“ pasveiko po komplikacijų, atlikus inkstų operaciją, bet dėl stipraus abstinencijos sindromo jis, pasak dukters, ėmė atrodyti, it pasimetęs šunytis.

„Jis nusprendė įsirašyti į tą vietą [reabilitacijos kliniką], nenorėdamas, kad mamai kiltų stresas, siekdamas tai mesti kuo įmanoma greičiau ir todėl, kad jam tikrai reikėjo medikų pagalbos“, – pasakojo Mikhaila savo „Youtube“ kanale „Lion Diet“.

J.Petersono priklausomybė nuo klonzpamo neįvardintoje reabilitacijos ligoninėje gydoma kitais vaistais.

Duktė prisipažino ir pati kentusi tokį pat abstinencijos sindromą, kai paauglystėje bandė atsikratyti priklausomybės vaistui nuo skausmo oksikodonui, kurį vartojo dėl sunkių autoimuninių ligų. Moteris prisiminė, kad tuo metu jai atrodydavo, tarsi oda bėgiotų skruzdės.

J.Petersonas pelnė tarptautinę šlovę, kritikuodamas kairuoliškumą: universitetų „saugias erdves“, kuriose draudžiama bet kokia agresijos forma, ir feminizmą, taip pat atsisakydamas vartoti naujai sukurtus asmenvardžius.

Toronto universiteto profesorius ne kartą atviravo, kad nuo paauglystės kovojo su depresija. J.Petersono įsitikinimu, ligą jam padėjo įveikti mėsiška mityba, su kurią jį supažindino duktė. Pernai duotame interviu J.Petersonas sakė, kad atsisakydamas bet kokių daržovių ir valgydamas vien tik mėsą jis pagerino savo fizinę ir psichinę sveikatą.

„Dabar jaučiuosi turbūt geriau, nei visą savo gyvenimą. Jau visus metus nevartojau antidepresantų“, – 2018 metų liepą kalbėjo J.Petersonas savo bičiulio Joe Rogano tinklalaidėje „Joe Rogan Experience“.

Parengta pagal „New York Post“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.