Nemokama konsultacija – pirmas žingsnis naujų dantų link

„Gydytojau, esu jums labai dėkinga, kad apskritai turiu dantis, nes kiti specialistai sakė, jog pagelbėti man jau niekaip nebegali. O apie tai, kad jie dar gali būti ir gražūs, net svajoti nedrįsau“, – tokius vienos pacientės žodžius prisimena vilnietis gydytojas burnos chirurgas Donatas Jurgaitis.

  D.Jurgaitis ne kartą yra sakęs, kad dantis galima atkurti faktiškai kiekvienam juos praradusiam pacientui.
  D.Jurgaitis ne kartą yra sakęs, kad dantis galima atkurti faktiškai kiekvienam juos praradusiam pacientui.
 D.Jurgaitis ne kartą yra sakęs, kad dantis galima atkurti faktiškai kiekvienam juos praradusiam pacientui.
 D.Jurgaitis ne kartą yra sakęs, kad dantis galima atkurti faktiškai kiekvienam juos praradusiam pacientui.
 Unikali bedančių gydymo metodika leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų.
 Unikali bedančių gydymo metodika leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų.
 Nemokama konsultacija – pirmas žingsnis naujų dantų link.
 Nemokama konsultacija – pirmas žingsnis naujų dantų link.
Daugiau nuotraukų (4)

Diana Jaura

Nov 4, 2019, 8:30 AM, atnaujinta Nov 4, 2019, 9:38 AM

Gydydamas bedančius pacientus D.Jurgaitis taiko išskirtines implantavimo metodikas, o ypač sudėtingais atvejais naudoja ypatingus ilguosius implantus, kurie leidžia net viltį praradusiems pacientams jau po dienos turėti naujus tvirtus dantis.

Gydytojas pastebėjo, kad šiais laikais žmonėms netrūksta noro pasirūpinti savo burnos sveikata, bet kartais jie net neįsivaizduoja, kokių didelių galimybių suteikia šiuolaikinės gydymo technologijos, išskirtinės implantavimo metodikos ir odontologijos specialistų profesionalumas.

„Todėl jau kelinti metai klinikoje rengiame nemokamus seminarus pacientams, organizuojame nemokamų konsultacijų mėnesius, – pasakojo klinikos vadovas. – Labai džiaugiamės matydami, kad mūsų pastangos nenueina veltui, turėdami daugiau žinių žmonės kur kas drąsiau žengia pirmą žingsnį savo svajonės – naujų dantų – link.“

Konsultacijos ir burnos sveikatos tyrimai – nemokamai

D.Jurgaitis neslėpė, kad nemažai informacijos apie dantų atkūrimą galima rasti internete ir spaudoje, tačiau ne visada ji pateikiama vienoje vietoje, tiksli ir teisinga. Antra vertus, bedantystė – dažniausiai vyresnės kartos žmones liečianti problema, o ne visi tokio amžiaus žmonės Lietuvoje moka laisvai naudotis internetu.

„Be to, daugumai žmonių pirmiausia rūpi jų asmeninė situacija ir jų konkrečią problemą liečiantys klausimai, o atsakymo į juos internete tikrai nerasite, – sakė 12 metų implantavimo patirtį turintis burnos chirurgas D.Jurgaitis. – Todėl pradėjome rengti nemokamus seminarus, per kuriuos stengiamės suteikti žmonėms kuo daugiau žinių apie visus galimus dantų gydymo ir atkūrimo sprendimus, pristatome šiuolaikines implantavimo metodikas, atsakome į jiems rūpimus klausimus.“

Dalis žmonių nedrįsta viešai seminaruose išsakyti savo problemų, jie labiau linkę susitikti ir kalbėtis su gydytoju asmeniškai. Todėl šalia seminarų rengiami ir nemokamų konsultacijų mėnesiai, per kuriuos iš anksto užsiregistravę pacientai gali atvykti į kliniką jiems patogiu laiku pasikonsultuoti, jiems atliekamas nemokamas dantų sveikatos tyrimas ir, jei pageidauja, sudaromas individualus gydymo implantais planas.

„Kad būtų tiksliai įvertinta būklė, naudojame kompiuterinį tomografą, galime matyti trimatį dantų vaizdą įvairiais pjūviais. Tyrimo metu gauti duomenys apdorojami specialia kompiuterine programa, kuri padeda detaliai suplanuoti gydymo implantais eigą“, – teigė klinikos vadovas.

Dantims atkurti – išskirtinė gydymo metodika

Paprašytas plačiau papasakoti, su kokiomis pagrindinėmis problemomis susiduria daugumą dantų praradę pacientai ir kokios gydymo metodikos naudojamos joms spręsti, D.Jurgaitis sakė, kad didžiausia bedančių pacientų bėda, trukdanti atlikti gydymą implantais, – implantavimui tinkamo kaulo trūkumas.

„Praradus dantis ir jų laiku bei tinkamai neatkūrus sunyksta žandikaulis. Išimamieji dantų protezai ir prie likusių savų dantų tvirtinami tilteliai, kuriais anksčiau tradiciškai buvo pakeičiami iškritę dantys, nėra burnos sveikatą tausojantys sprendimai.

Jie nesustabdo kaulo nykimo, jau nekalbant apie išimamųjų protezų keliamus didelius fizinius ir emocinius nepatogumus“, – pabrėžė klinikos vadovas.

Jis papasakojo, kad daugumą dantų praradusiems ir sunykusį žandikaulį turintiems pacientams gydyti klinikoje taikoma ypatinga metodika „visi ant keturių“.

Ši metodika leidžia išvengti ilgos ir sudėtingos kaulo priauginimo procedūros, dėl kurios dantų atkūrimas gali užtrukti net iki dvejų metų. Metodikos pagrindą sudaro tai, kad visiems vieno žandikaulio dantims atkurti yra naudojami tik 4 implantai.

„Net ir turintiems gerokai sunykusį žandikaulį galima rasti tinkamo kaulo tokiam skaičiui implantų įsriegti, – tvirtino klinikos vadovas. – Per vieną vizitą, jei reikia, pašalinami beviltiškai sugedę dantys, sriegiami 4 implantai, ant kurių iš karto ar po dienos tvirtinami natūraliai atrodantys nenuimami laiki dantys. Po kiek laiko laikini dantys pakeičiami nuolatiniais. Jie atrodo ir tarnauja visai kaip tikri.“

Metodikos taikymo sėkmę patvirtina tyrimai

D.Jurgaitis džiaugėsi, kad turėjo garbės mokytis pas ypatingos gydymo metodikos „visi ant keturių“ kūrėją – žinomą portugalų odontologą profesorių Paulo Malo.

„Jo tikslas buvo surasti gydymo sprendimą tiems bedančiams žmonėms, kuriems iki tol gydymas dantų implantais buvo iš viso neįmanomas. Ir savo tikslą jis pasiekė. Jau 20 metų ši metodika sėkmingai taikoma visame pasaulyje“, – pasakojo D.Jurgaitis.

Gydymo metodiką „visi ant keturių“ yra patentavęs žinomas Švedijos dantų implantų gamintojas. Prieš kelerius metus kompanija atliko metodikos sėkmės tyrimus, per kuriuos žmonės vertino naujų dantų funkcionalumą, estetiką ir įtaką jų asmeninei savivertei.

Buvo gauti puikūs rezultatai: net 95 procentai pacientų, kuriems buvo taikoma ši metodika, yra patenkinti naujais dantimis ir net 98 procentai rekomenduotų šį gydymą kitiems.

Sudėtingais atvejais – ilgieji implantai

D.Jurgaitis papasakojo, kad pasitaiko sudėtingesnių atvejų, kai taikant gydymo metodiką „visi ant keturių“ tenka pasitelkti ne įprastus, o ypatingus ilguosius dantų implantus. Šiuos implantus savo praktikoje naudojančių specialistų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje nėra daug, nes darbas su jais reikalauja iš gydančio specialisto aukštos kvalifikacijos, patirties ir žinių.

„Su ilgaisiais dantų implantais dirbu jau 7 metus. Taikau juos tuomet, kai pacientų viršutinis žandikaulis yra sunykęs tiek, kad nebepakanka kaulo įprastiems keturiems implantams įsriegti. Specialiai tokiems atvejams sukurti ilgieji implantai yra sriegiami ne į žandikaulį, o į skruostikaulį“, – sakė burnos chirurgas.

Paklaustas, kaip per dantų atkūrimo procedūrą jaučiasi pacientai, D.Jurgaitis sakė, jog klinikoje yra sudarytos visos sąlygos, kad pacientams būtų maksimaliai patogu, jie nenuvargtų, atsipalaiduotų ir be reikalo nesibaimintų.

„Atlikdami sudėtingesnes ir ilgiau trunkančias dantų atkūrimo procedūras turime galimybę taikyti bendrąją narkozę. Kai procedūra paprastesnė, gali būti taikoma intraveninė nejautra – sedacija. Ją vadiname gydymu snaudžiant. O atkuriant vieną ar kelis prarastus dantis paprastai užtenka vietinio nuskausminimo“, – teigė klinikos vadovas.

Dantis atkurti galima kiekvienam

Baigdamas pokalbį D.Jurgaitis paragino visus, kuriems aktuali dantų atkūrimo problema, atvykti į lapkričio mėnesį jo vadovaujamoje klinikoje organizuojamas nemokamas konsultacijas.

„Daugumą dantų praradę pacientai paprastai man sako norintys tik vieno – vėl turėti dantis, kuriais galėtų kramtyti. Manau, kad už to slypi kur kas daugiau. Tai – ne tik plati šypsena ar galimybė nevaržomai bendrauti, tai visų pirma noras susigrąžinti žmogišką orumą ir visavertį gyvenimą, – tvirtino Vilniuje įsikūrusios klinikos vadovas. – Esu ne kartą sakęs, kad dantis galima atkurti faktiškai kiekvienam juos praradusiam pacientui. Taigi atvykite, sužinokite apie šias galimybes ir ženkite pirmąjį žingsnį kelyje į savo gyvenimo pilnatvę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.